Sådan sparer jeg 44 % på mine Elance-opgaver (på 5 minutter)

elance opgaver

Hvis du driver en online-forretning, så er der en god chance for, at du har prøvet at hyre en freelancer til at hjælpe dig med programmering, SEO eller design.

Når jeg skal have lavet nogle designrettelser eller have programmeret et nyt plugin til WordPress, så bruger jeg servicen Elance. Elance er en gigantisk markedsplads, hvor du kan finde freelancere fra hele verden. Hvis du ikke allerede kender denne side, så du bare tjekke den ud!

Start med at læse min guide til, hvordan du bruger Elance her.

Den bedste ting ved Elance er, at arbejdskraften er vanvittig billig sammenlignet med danske timepriser. Det er f.eks. ikke unormalt at finde en dygtig programmør til under 100 kr. i timen på Elance! Til sammenligning måtte jeg slippe en “hund” for at få min kærestes lillebror på 15 år til at slå vores græsplæne, da vi var ude at rejse i sommers. (Det tog ham under 15 minutter!!!).

Men selvom priserne er lave hos Elance (og kvaliteten ofte er ganske fornuftig), så er det muligt at presse priserne yderligere ned. Ofte tager det kun 5 minutter at reducere priserne med yderligere 30-50 %.

Før jeg viser dig hvordan du tager toppen af prisen, så lad mig vise dig 3 eksempler fra min erfaring med Elance.

Job nr. 1: Besparelse på 37 %

Da jeg hjælper min kæreste med at starte et forum (indenfor børneområdet), så har jeg for nylig været ude at investere i et nyt tema fra Themeforrest (aff. link).

Efter at have siddet og rodet med temaet og diverse plugins i et par dage, stod jeg med en liste på 10 ting der skulle rettes i koden. Det drejede sig f.eks. om at indsætte en ny knap et sted på siden, et par designrettelser og et par fejl i php-koden.

Nedenfor kan du se den programmør jeg valgte til at udføre opgaven:

333

Mohammed skrev en lang og personlig tekst, hvor han kom med en masse kommentarer til mine 10 vedhæftede screenshots. God start!

Hans indledende bud: 175 dollars

Endeligt bud: 109,59 dollars

I alt en besparelse på 37 % på 5 minutters arbejde (lidt senere i indlægget viser jeg dig præcis, hvordan jeg fik prisen ned).

Job nr. 2: Besparelse på 50 %

Det tema som Onlinebijobber.dk er bygget på (fra Woothemes) har ikke ret meget til fælles med, hvordan siden ser ud i dag. Strukturen er den samme, men næsten alt indhold og design er ændret.

Det var en ordentlig omgang Jquery, CSS og HTML programmering, som jeg selvfølgelig måtte have en programmør fra Elance til at hjælpe mig med. (Programmering af responsive design er ikke for tøsedrenge).

Nedenfor kan du se den programmør jeg valgte til at udføre opgaven:

222

På trods af det lidt skræmmende profilbillede, så var Mihai fantastisk. Han var dygtig, hurtig og utrolig flink.

Hans indledende bud: 150 dollars

Endeligt bud: 75 dollars

I alt en besparelse på 50 % på 5 minutters arbejde. 

Job nr. 3: Besparelse på 45 %

Det sidste eksempel handler om, da jeg skulle have opdateret min iPhone App (Protein Calculator). Apple er som bekendt pjattede med at lave skærmene på deres telefoner en smule større hele tiden. Det er fantastisk for brugeren (måske!), men et mareridt for app-ejerne, da det betyder, at man konstant skal have en udvikler til at rette i koden.

Nedenfor kan du se den person/firma jeg valgte til at udføre opgaven:

App udvikler Elance

Jeg holder mig normalt væk fra de billigste indiske programmører, da jeg har haft nogle uheldige episoder, men lige ham hér var overraskende god. Husk på, at opgaven kun omhandlede en par simple opdateringer af en ukompliceret app. Selve udviklingen kostede mig 695 dollars (af samme dygtige udvikler).

Hans indledende bud: 110 dollars

Endeligt bud: 60 dollars

I alt en besparelse på 45 % på 5 minutters arbejde.

Kan du se mønsteret?

I snit sparede jeg 44 % på disse tre opgaver.

Jeg har postet lige over 30 jobs på Elance, og resultatet er det samme hver gang. Alle – uden undtagelse – er gået med til at gå ned i pris, når jeg har holdt mig til den samme simple fremgangsmåde.

Et par af dem er kommet med et kontrabud, men langt de fleste tager imod mit bud uden at blinke.

Sådan forhandler du 30-50 % af prisen på Elance

Okay, det er tid til at se på, hvordan du rent faktisk sparer penge på din Elance-produktion.

Sådan gør jeg:

Jeg finder en freelancer, som jeg synes godt om, og sender ham denne mail:

Hi [indsæt navn]

I very much like your proposal and would like to work with you.

However your proposal seems to be in the higher end compared to the other offers, I received.

My budget are [indsæt at beløb der er 30-50% lavere end det beløb freelanceren bød], so I guess my question to you is: can you apply the small tweaks for [indsæt beløb igen]?

If so, I send you the login information and transfer the money to Elance ASAP.

PS: I have a lot more work like this, that needs to be done, so if you do a good job and have time for more work, then more jobs are waiting!

Best regards [dit navn]

Jeg har brugt denne taktik på jobs fra 20 dollars til 1.000 dollars, og den virker hver gang. Jeg tror, at mange indere, pakistanere og østeuropæere tænker sådan her: Hellere tjene en lille smule end intet overhovedet! (Fremragende udgangspunkt).

Alright! Det var så min taktik til, hvordan jeg i gennemsnit skærer 30-50 % af prisen på min websiteudvikling – på 5 minutters arbejde! Tænk, hvis man kunne spare ligeså mange penge på babymos, bleer og institutionsplads (så havde jeg ikke behøvet at bijobbe).

Klik her for at prøve Elance i dag

Før du hopper videre, så vil jeg gerne høre om dine erfaringer med Elance. Hvordan forhandler du dig frem til den rigtige pris, når du arbejder med freelancere?

TJEN 10.000 KR HVER MÅNED!
Vil du vide hvordan du tjener 10.000 kr. hver måned som passiv indkomst? Så se mine 5 gratis videoer nu ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

20 kommentarer

 1. Nicolai Teglskov 19. marts 2015 at 15:50 #

  Jeg lider på nuværende tidspunkt stadig af supermand syndromet.
  Tak for et vink med en vognstang, som er serveret med perfekt timing, da jeg snart forventer et helt nyt webdesign. Jeg skal bruge smarty programmører, og det viser sig at der er masser af folk med disse kompetencer.
  Det skal sgu have en chance!

  Svar

  • Tue Lindblad 19. marts 2015 at 16:02 #

   Hej Nicolai,

   Godt at høre. Jeg er sikker du kan finde en spark og billig programmør på Elance.

   Vi tales ved, Tue

   Svar

 2. Morten Elm 19. marts 2015 at 16:25 #

  Hej Tue.

  Jeg har samme erfaring som dig. Og jeg har også gjort det samme – med et tvist.

  Når jeg har søgt efter skribenter til mine Kindle-bøger, så har der ofte været personer, der har virket lovende – men også krævet lidt for meget.

  I de tilfælde har jeg skrevet til dem, at jeg meget gerne vil arbejde med dem – men at de koster noget mere end mine andre skribenter. Og så har jeg skrevet, hvad mine skribenter normalt får.

  Og alle gangene er de gået med til den (ofte meget) lavere pris.

  I øvrigt er det et rigtig godt trick at skrive, at der er mere arbejde, hvis de gør det godt. Det kan sætte prisen ned (og fastholde den i lignende opgaver). Og samtidig bliver kvaliteten også højere.

  Svar

  • Tue Lindblad 12. april 2015 at 14:33 #

   Hej Morten,

   Ja, du har klart en fordel ved at kunne “dokumentere” et kontinuerligt og langvarigt forhold, ved at henvise til dine øvrige skribenter.

   Fedt at du kan bekræfte, at denne “strategi” også virker for dig. – Tue

   Svar

 3. Jesper Petersen 19. marts 2015 at 20:27 #

  Hey Tue,

  Igen laver du noget super godt indhold, hvilke betyder at den her side vil jeg helt klart bogmærk til hvis jeg skal have lavet opgaver på Elance.com.

  Nogle virker det også hvis man siger at man har fået et andet bud som er langt bedre og han har langt flere jobs osv og du overvejer ham mv, så går de flest med til at prisen skal ned.

  Svar

  • Tue Lindblad 12. april 2015 at 14:34 #

   Spot on – og tak for de pæne ord. Tue

   Svar

   • Morten 6. juni 2015 at 18:16 #

    Glimrende artikel hvilket jeg testede af på odesk (kan aldrig huske deres nye navn) for et par uger siden, og gik fint med 30 % nedsættelse for engelsk skriveri. Efterfølgende hyrede jeg selvfølgelig de to samme personer to gange, og prisen var lidt højere end første gang, men kvaliteten var helt i hampen – Faktisk gik den sidste totalt i hi.

    Har du prøvet at bruge de samme folk igen med den taktik, og hvordan faldt det ud? Måske det bare er anderledes for skribenter.

    Svar

    • Tue Lindblad 16. juni 2015 at 20:45 #

     Hej Morten,

     Jeg er glad for taktikken virkede – i hver fald første gang. Jeg har aldrig haft problemer med at bruger den samme freelancer flere gange. Faktisk tværtimod! – Tue

     Svar

 4. Jakob 19. marts 2015 at 22:54 #

  Hey Tue- super fint indlæg.
  Fedt med en gennemgang over hvornår du har presset priserne ned- og rart med en enkel måde at gøre det på.

  Svar

 5. Victor Harris 12. april 2015 at 11:11 #

  Hey Tue,

  Super fed artikel. Men jeg prøvede at skrive dit standard svar til en, og hun nævnte nedenstående:

  “Also glance tells me that the average bid on this job is $315 so I am actually below the average.”

  Som hun jo hentyder til jeg nævnte hun var lidt over prisen..

  Hvad kan man gøre i sådanne et tilfælde? Jeg skrev tilbage, at det var fordi et par stykker havde skrevet 500 usd som bid.

  Svar

  • Tue Lindblad 12. april 2015 at 14:45 #

   Hej Victor,

   Det er super interessant, det du nævner. Jeg var ikke klar over, at freelancerne kunne se “Average bid”! Jeg har aldrig oplevet at en freelancer har skrevet det til mig, selvom jeg har brugt dette standard svar i et par år.

   Som du nævner, så kan man jo fremhæve at en eller to freelancere har budt urealistisk højt, hvorfor gennemsnitsprisen er lidt forskruet.

   Og det giver jo egentlig også meget god mening. Der er jo ofte en eller to freelancere, der byder meget højere end gennemsnittet. Dem fravælger jeg ofte med det samme og fokuserer på dem der ligge indenfor mit budget.

   Tak for fordi du delte din oplevelse. Det sætter jeg virkelig pris på – Tue

   Svar

 6. Bent Andersen 23. april 2015 at 20:52 #

  Fed artikel! Jeg har endnu ikke prøvet elance eller andre lignende tjenester. Har du et par tips til hvordan man kan skelne gode fra dårlige? Ud over stjerner, selv om det er et godt pejlemærke 🙂

  Svar

  • Morten Elm 24. april 2015 at 7:28 #

   Hej Bent.

   Jeg vil da gerne lige (prøve at) springe ind med et svar.

   Jeg har også brugt Elance en del – og stjernerne er nok noget af det, som jeg kigger mindst på.

   Hvis du sammenligner freelancerne, så har de fleste minimum 4 stjerner i gennemsnit. Mon ikke de opretter en ny profil, hvis de er kommet dårligt fra start (og har fået en række dårlige anmeldelser).

   Så naturligvis tjekker jeg lige stjernerne for en sikkerheds skyld – men jeg forventer, at de har fået gode anmeldelser. Har de dårlige anmeldelser, så læser jeg også dem for at se, om de evt. er kommet skævt ind på kunden – eller om de reelt har leveret et dårligt stykke arbejde. I det hele taget siger anmeldelsesteksten ofte mere end karakteren.

   Men hvad bruger jeg så i stedet?

   Jeg kigger på deres portfolio. Hvad enten du bestiller tekster, grafisk arbejde eller progammering, så siger det ret meget om deres arbejde. Men naturligvis har de jo valgt det bedste ud, så der er ingen garantier.

   Så kigger jeg også rigtig meget på, hvad de skriver, når de svarer på et jobopslag. Har de sat sig ind i den problemstilling, som jeg har beskrevet? Eller har de bare sendt en copy-paste tekste af sted.

   Når alt dette er sagt, så bunder valget i den sidste ende ofte på en mavefornemmelse (der er bakket op af ovenstående). Det sker da, at jeg vælger forkert. Men for det meste synes jeg faktisk, at jeg har fundet nogle gode freelancere. Og når jeg først har det, så kan jeg jo bruge dem igen og igen.

   Så bare kast dig over Elance. Når du først har prøvet at outsource noget arbejde, så bliver du hooked.

   MVH. Morten.

   Svar

   • Tue Lindblad 24. april 2015 at 10:52 #

    Tak for kommentaren, Bent – og tak for det gode svar, Morten.

    Jeg er ret enig med Morten. Jeg ser heller ikke så meget på stjernerne, men mere på hvordan de svarer på mit jobopslag.

    Jeg bruger mest Elance til programmeringsopgaver, og her synes jeg ofte det er lidt svært at bruge porteføljen-strategien. Jeg er ikke skarp nok til at gennemskue om deres kodning er god eller skidt – og ofte ender jeg med at bedømme programmøren ud fra om hjemmesiderne i hans portefølje er pæne eller ej (og det er vel ikke fair, da det nærmere er designerens værk?!)

    Jeg hørte et podcast igår med en fyr, der brugte Elance meget (kan ikke huske hvem det var.) Han forklarede, at han aldrig hyrede en freelancer før han havde talt med dem via en videoforbindelse.

    Det synes jeg faktisk er en meget fin ide. Ofte chatter jeg alene med freelancerne, hvilket ikke giver et særligt godt indtryk af hvordan personen i virkeligheden er. Så fra nu af, vil jeg videoskype med freelancerne før en eventuel aftale. Så må vi se hvordan det går.. 🙂

    Vi tales ved, Tue

    Svar

 7. Bent Andersen 24. april 2015 at 14:25 #

  Tak for jeres kompetente svar. Jeg synes det lyder som en rigtig god idé med en videosnak med en ny elancer – det vil jeg prøve.

  Svar

  • Tue Lindblad 16. maj 2015 at 12:07 #

   Perfekt. Håver du får noget ud af det – Tue

   Svar

 8. Tonny 4. maj 2015 at 17:08 #

  Hej Tue

  Prøvede det ligw af til en opgave på odesk og uden uden problemer fik jeg opgaven ned fra 50$ til 30$. Det var en besparelse på 40% på 2 min arbejde. Nu er jeg så bare spændt på om opgaven bliver løst tilfredsstillende.

  God dag
  Tonny

  Svar

  • Tue Lindblad 16. maj 2015 at 12:06 #

   Hej Tonny.

   Stærkt! Er opgaven færdig – hvor’n gik det?

   Jeg postede selv lige en opgave i dag og fik et yderst kvalificeret på på 170 dollar. Vi havnede på 130 dollar og jeg kunne sikkert sagtens have presset citronen yderligere.

   Har nu testet ovenstående script og det virker 90% af gangene 🙂 – Tue

   Svar

 9. elijah Roland 25. februar 2018 at 13:20 #

  Hej Alle, har du brug for et lån? Søger du penge til at udbetale kreditter og gæld? Vi tilbyder lån uden kreditcheck, ingen sikkerhedsstillelse, enkle trin, hurtig finansiering og lav rente på 3%. Kontakt os i dag via email: elijahloanfirm@outlook.com

  Svar

Skriv et svar

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og lær at lave din egen
passive indkomstkilde