Onlinebijobber fylder to år – Yehaa

Ih, hvor går tiden altså hurtigt. Hjemmesider er tilsynelandede ligesom børn – de vokser op alt for hurtigt.

I dag – d. 10. marts 2016 – fylder onlinebijobber to år!

I dette blogindlæg vil jeg kaste et blik på året der gik, samt benytte lejligheden til at sige TAK til alle dem, der har kommenteret, liket, delt, læst eller klikket på et affiliate link i løbet af året. Mere om det senere.

Først lige en kort historie (med happy ending…!?)

Som du sikkert ved, så driver jeg en træningsside der sælger træningsprogrammer. Grundtanken bag siden har altid været, at den skal “drive sig selv” – uden at jeg behøver gøre noget i forbindelse med driften. Jeg har et ganske almindeligt arbejde ved siden af mit bijob, så jeg har ganske enkelt ikke tid til at fylde timer i projektet uge efter uge.

Denne grundtanke har fungeret fantastisk, fordi jeg har automatiseret stort set alle dele af driften, herunder udsendelse af nyhedsbreve, udsendelse af træningsprogrammerne og alt det regnskabsmæssige.

Dette har betydet, at jeg ikke har rørt hjemmesiden i knapt tre år.

TRE ÅR!?

Ingen nye blogindlæg (udover et par gæsteindlæg).

(Næsten) ingen linkbuilding.

Ingen nye produkter.

Ingen nye plugins.

Ingen magi.

Dette manglende engagement rokkede ikke ved indkomst de første år, hvilket gav mig troen på, at siden ville køre forevigt og holde en gennemsnitlig omsætning på 20-22.000 kr. pr. mdr.

Passive income, baby!

Men som du nok har gættet, var dette langt fra virkeligheden.

For ca. et år siden begyndte siden nemlig at dale i omsætning (selvom sidens trafik var uændret!?) Omsætningen faldt stødt og jeg iværksatte et større arbejde, for at lokalisere slangen i cyberdis.

Jeg kunne godt begynde at liste de forskellige grunde til den dalende omsætning op (såsom nye konkurrenter, færre søgninger på mine primære keywords etc.) men summa summarum (mystisk udtryk egentlig?) er “manglende vedligeholdelse”.

Ligesom en båd, skal en hjemmeside vedligeholdes. Den skal males, lister skal skiftes, sejlet skal lappes og motoren skal have skiftet olie. Ellers synker den.

Anyway – for lidt over et år siden gik jeg derfor i gang med en større skibsreparation. Jeg besluttede mig nemlig for at redesigne hele projektet. Ny hjemmeside, nyt koncept og nyt logo (uhh..)

Jeg troede det ville tage to måneder at implementere og kode den nye hjemmeside. Mand, hvor tog jeg fejl, for nu – et år efter – er jeg stadig i gang.

Hvorfor?

Fordi jeg har været naiv.. og uheldig.

Jeg startede med at hyre en programmør fra Elance (nu Upwork) til at kode den nye side, som jeg selv havde designet i Photoshop. Selvom jeg brugte vanvittigt lang tid på at udvælge den helt rigtige programmør til jobbet (en englænder der bl.a. havde arbejdet sammen med Brian Dean) så viste det sig hurtigt, at han var et forkert valg. Han var elendig til at kode og frygtelig langsom.

For at sætte turbo på projektet valgte jeg derfor at tage kontakt til en dansk programmør (min første gang.) Selvom timeprisen var uhyggelig høj sammenlignet med Elance, så fandt jeg en hurtig en dygtig programmør. Desværre var dette også en blindgyde, da programmøren et par måneder inde i projektet lagde sig med stress.

På daværende tidspunktet havde jeg været i gang med at redesigne siden i 6-7 måneder – og jeg var stadig uendeligt langt fra mållinjen. Det var en hård tid, og jeg begyndte så småt at miste motivationen.

Der er elefantastisk mange ting man skal tænke over, når man fornyer en eksisterende hjemmeside. Hvad med kommentarerne? Hvad med log-ind til de eksisterende kunder? Hvad med databasen? Hvad med hjemmesidestrukturen? Og SEO?

Note til mig selv: Gør tingene ordentlig første gang så du i fremtiden slipper for at relaunche hjemmesiderne indenfor nærmeste fremtid *gys*

Mastermind

En af de ting der hjalp mig med at holde “snuen i sporet” var min netværksgruppe – eller mastermindgruppe, om man vil.

Hver måned mødes jeg med en god håndfuld fantastiske online nørder. Hver møde starter med en god bøf og “bordet rundt”, hvor hvert medlem beretter om hvad han har lavet i måneden der gik. Det er en god motivator at have i baghånden, når man har brug for et puf i ryggen.

Hvis du bijobber med online marketing, kan jeg kun anbefale dig at komme ud af grotten (aka dit kontor) og melde dig ind i en mastermindgruppe. (PS: Et godt sted at søge efter sådan en er på Marketers.dkaffiliate link)

Shout out til min netværksgruppe: Mikael Rieck, Jacob Kildebogaard, Søren Riisager, René Pløhn, Mads Phikamphon, Casper Schneidereit, Morten Elm og Rolf Pedersen.

Hvis du er ny indenfor online marketing så hermed en kæmpe opfordring til at følge disse 8 fyre på Twitter, Google+, Facebook og Tinder 🙂

Happy ending

Beklager, men kunne ikke finde på en bedre underoverskrift, hehe.

Nå, men heldigvis dukkede der en redningsmand op.

For et par måneder siden hyrede jeg Lars Koudal, og det har jeg DÆLME ikke fortrudt. Lars er ikke havnens billigste fyr, men han er dygtig, super venlig og omhyggelig.

Episk shout out til “My man in Amsterda… Florida” – Lars Koudal. (Stik ham en kald, hvis du skal have lavet noget WordPress trylleri)

Som du sikkert har bemærket har onlinebijobber stået lidt stille. Det skyldes på ingen måde at jeg har mistet interessen, men jeg har bare været nød til at fokusere 95% af min energi på min træningsside. Jeg håber at være i mål med den indenfor et par måneder, hvorefter onlinebijobber (mit hjertebarn) får en ordentlig spand kul.

Jeg tør ikke love for meget, men har en bunke nye ideer, som jeg tror du kommer til at elske.

Året der gik i tal

Ligesom sidste år har jeg besluttet mig for at lave en lille kavalkade over året der gik. Se, hvor meget Onlinebijobber har tjent, hvem der var flittigst til at kommentere og hvor mange e-mail subscribers jeg har fået samlet sammen.

God fornøjelse og af hjertet tak, fordi du læser med.

3 “Accomplishments” jeg er stolt over

Penge og privatøkonomi (link) – Sidste år skrev en journalist en artikel om mig. Resultatet blev, at jeg nu har svært ved at gå på gaden, uden at blive genkendt, samt at “Se-og-hør” konstant ringer for at høre, om jeg er blevet single. Måske.

Pottercut (link) – Jeg har været fan af Ib Potters podcast i mange år, så det var en stor ære at få lov til at medvirke. Episoden handler om, at tjene penge online ved at sælge digitale produkter (Surprice)

Digital markedsføring 2015 (link) – Mit første foredrag om online markedsføring – eller rettere e-mail marketing. Det var sjovt at prøve og tak til alle dem der lyttede på. Holstebro Rocks 🙂 (Se i øvrigt foredraget her ganske gratis)

Trafik det andet år

Okay, lad os se på tallene.

Trafikken andet år

Onlinebijobber har haft 49.646 besøgende det andet år. Det er næsten en fordobling i forhold til året før (29.933), hvilket jeg er ufattelig glad for.

Selvom dette tal svarer til den trafik Amazon får hver 1/10 sekund, så er jeg godt tilfreds med og stolt over, at 136 personer hver dag lægger vejen fordi hjemmesiden.

De tre mest læste artikler fra Onlinebijobber’s andet leveår

Jeg har i alt udgivet 9 artikler det seneste år, hvilket er en smule under mit mål (minimim et nyt blogindlæg hver måned – gerne to!) Nedenfor kan du se de tre mest læste blogindlæg. Læs eller genlæs dem, hvis du har tid og lyst.

Onlinebijobbers omsætning i 2015/16

Ligesom sidste år, har målet med denne blog ikke været at tjene penge via affiliate marketing. Jeg ser alene affiliate indtægterne som et skulderklap og et tegn på, vi er på rette vej.

Nedenfor kan du se hvor meget onlinebijobber omsatte for ekskl. moms i det forgangne år:

Tjen penge online - omsætning

 • Onlinebijobbers omsætning første år: 14.918 kr.
 • Onlinebijobbers omsætning andet år: 29.110 kr.
 • Forskel: +14.192 kr.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tusinde tak til alle jer, der har klikket på et af mine affiliate links. Det sætter jeg virkelig pris på. Hvis du har oplevet problemer el.lign. med et produkt, du har købt gennem mit affiliate link, så send mig endelig en mail (info@onlinebijobber.dk)

De flinkeste personer til at skrive en kommentar i onlinebijobber’s andet leveår

 • Morten Elm fra Onlineglobetrotter.dk (6 kommentarer)
 • Søren Larsen fra [ikke angivet en hjemmeside] (5 kommentarer)
 • Jette fra [ikke angivet en hjemmeside] (5 kommentarer)

Derudover er der ikke færre end 10 personer der har skrevet 4 kommentarer (Mette Weber, Jakob Terp Hansen, Kristoffer Krüger, Bjarke Klüwer, Nick, Karin Kock, Karina, Timm Højbjerg Jakobsen og Nicolai Teglskov)

Tusinde tak til jer alle. I har gjort det til endnu et super sjovt år – tak.

10 Fun facts

Nedenfor har jeg samlet 10 sjove facts om onlinebijobbers andet leveår.

 • Antal subscribers på nyhedsbrevet: 1.481 personer (+707 i forhold til sidste år)
 • Antal videoer på Youtube: 12 stk. (Se dem her) (+2 i forhold til sidste år)
 • Antal kommentarer på bloggen: 774 stk. (+399 i forhold til sidste år)
 • Antal artikler på bloggen: 36 artikler (+9 i forhold til sidste år)
 • Antal Facebook-venner: 542 (Se min facebook-side) (+303 i forhold til sidste år)
 • Antal Google+ venner: 217 (Se min G+ side) (+72 i forhold til sidste år)
 • Antal indgående do-follow links: 344 stk. (+239 i forhold til sidste år)
 • Ahrefs Domain Rank: 43 (-1 i forhold til sidste år.. Hmpf!)
 • Onlinebijobbers omsætning det andet år: 29.110 kr. (+14.192 i forhold til sidste år)
 • Antal plugins installeret: 33 stk. (+4 i forhold til sidste år)

Alright. Jeg håber også du havde et fremragende år og at vi ses i det “nye år”?

*knockles*

TJEN 10.000 KR HVER MÅNED!
Vil du vide hvordan du tjener 10.000 kr. hver måned som passiv indkomst? Så se mine 5 gratis videoer nu ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

16 kommentarer

 1. Terkel Hansen 10. marts 2016 at 21:40 #

  Kedeligt med de programmerings bump på vejen, men godt at høre du ikke har mistet modet 🙂 Og mindst lige så godt at det går fremad 🙂 Godt gået Tue

  Svar

  • Tue Lindblad 11. marts 2016 at 13:44 #

   Mange tak, Terkel. Og tak fordi du følger med her på bloggen 🙂 Venlig hilsen Tue

   Svar

 2. Peter 10. marts 2016 at 22:03 #

  Tillykke med fødselsdagen😄
  tak for at dele, det er spændende læsning.

  Svar

  • Tue Lindblad 11. marts 2016 at 13:45 #

   Tusinde tak og tak fordi du følger med. Venlig hilsen Tue

   Svar

 3. Yvonne 10. marts 2016 at 22:33 #

  Tak for endnu et godt indlæg. Det er altid en fornøjelse at læse og lære.

  Svar

  • Tue Lindblad 11. marts 2016 at 13:45 #

   Mange tak, Yvonne og tak fordi du følger med 🙂 Tue

   Svar

 4. Mads Nordskov 11. marts 2016 at 8:22 #

  Tillykke med OB’s fødselsdag og tak fordi du deler så meget om den og også din træningsside. Selvom det har været frustrerende for dig, så er det stadig spændende at læse om for os andre.

  Svar

  • Tue Lindblad 11. marts 2016 at 13:48 #

   Mange tak, Mads. Ja, der har været et par bump på vejen – men hey, sådan er livet jo. Fedt at du følger med. Venlig hilsen Tue

   Svar

 5. Mark 11. marts 2016 at 12:41 #

  Tak for en god update, og tillykke med fødselsdagen! 🙂 Glæder mig til at læse endnu flere fede artikler på OnlineBijobber i fremtiden.

  Svar

  • Tue Lindblad 11. marts 2016 at 13:49 #

   Mange tak. Cool, jeg vil gøre mit bedste for at få skrevet nogle fede artikler indenfor nærmeste fremtid. Tak fordi du følger med – Tue

   Svar

 6. Morten 12. marts 2016 at 1:13 #

  Hej Tue.

  Tillykke med babyen, som er ved at blive stor.

  Og tak for omtale(r). Jeg sætter også stor pris på vores torsdagsmøder i SOG.

  Svar

 7. Jesper Petersen 12. marts 2016 at 1:46 #

  Hej Tue,

  Jeg så du havde en fejl “Penge og privatøkonomi” ang linket.

  Stort tillykke med dagen. Det er super fedt at der kun er et par måneder i mellem min og din hjemmeside 🙂

  Ofte kan man godt have problemer med programmør, men måske skulle du over at lave en slag bedre jobsamtale og evt betale lidt mere for dem.

  Svar

 8. Nicolai Busekist Ohlsen 13. marts 2016 at 16:02 #

  Hej Tue,

  Først og fremmest, så stort tillykke med Onlinebijobbers 2-års-dag.

  Jeg har blot et kort lille spørgsmål, hvor jeg godt kunne tænke mig, at taget dit besyv i betragtning.

  Hvis jeg ønsker at komme i gang med salg af digitale produkter (her tænker jeg hovedsageligt e-bøger), vil du så anbefale at bruge samme opskrift som dig eller derimod skrive bøgerne på engelsk og udgive dem til Kindle?

  Jeg er ganske ferm til det engelske sprog, så dette er ikke en barriere for mit vedkommende. Jeg håber du vil give dit besyv med! 🙂

  Svar

  • Morten Elm 14. marts 2016 at 2:46 #

   Nu er jeg godt nok ikke Tue – men jeg tillader mig at give mit besyv med alligevel. For jeg har erfaring med begge dele.

   At udgive selv eller via Kindle er to meget forskellige ting – og to meget store emner at tage fat på. Så det bliver kun en lille “smagsprøve”. Resten kan du evt. google dig frem til.

   Udgiver du selv, har du en større opgave foran dig i form af opsætning af hjemmeside, betaling osv. Du skal også selv skaffe kunderne igennem f.eks. betalte annoncer, SEO eller lignende.

   Til gengæld kan du også hive en god fortjeneste hjem pr. solgt ebog. Og efterfølgende udvide med f.eks. online kurser og medlemssider.

   En vigtig ting er også, at du selv “ejer” kunderne. Du har deres emailadresse og kan derfor kontakte dem (for f.eks. at sælge mere til dem).

   Kindle er omvendt den nemme løsning. Her sørger Amazon for hele infrastrukturen – og kunderne kommer automatisk via Amazons salgskanaler.

   Skriv nogle fornuftige produktbeskrivelser, skaf nogle anmeldelser – og så er du i gang.

   Til gengæld der det så også helt andre priser, som du kan tage. Rigtig mange bøger koster $2.99 – hvilket giver dig omkring $2, når Amazon har taget deres del.

   Så der skal altså sælges en del bøger, før de store indtægter kommer. Det kan sagtens lade sig gøre, for der er masser af (engelsksprogede) kunder – men også stor konkurrence.

   Forfatterne til nogle af bestsellerne tjener rigtig gode penge. Går du den vej, vil jeg derfor nok anbefale at finde en god niche – og så blive “eksperten” der. På den måde kan du også tage højere priser.

   Så om du skal vælge den ene eller anden løsning, må være op til, hvad du ønsker.

   Til slut vil jeg lige gøre lidt reklame for min egen hjemmeside (som du kan komme til ved at klikke på mit navn).

   Her kan du læse om, hvordan jeg har udgivet 250 forskellige Kindle-titler – og kun skrevet én af dem selv.

   Svar

   • Nicolai Busekist Ohlsen 14. marts 2016 at 15:48 #

    Hej Morten,

    Tusind tak for dit uddybede og spændende svar – sætter pris på, at du har ville bruge tiden på det 🙂

    Jeg har længe fulgt med på din blog, og det er i særdeleshed dine indkomstrapporter og deslige, der har inspireret mig til at se nærmere på publicering via Amazon.

    I bund og grund tænker jeg dog, at der ikke er andet for end at give begge dele et forsøg og se, hvad jeg er mest til. Jeg kan dog bedst lide idéen om, at Amazon leverer et godt udgangspunkt for publicering af e-bøgerne – også selvom det betyder, at der er længere til de store penge.

    Modsat dig, så tænker jeg dog, at jeg selv vil skrive bøgerne og forsøge at skabe en form for autoritet omkring mine bøger – lidt ligesom Steve Scott.

    Svar

    • Morten Elm 14. marts 2016 at 15:54 #

     Det lyder som en god plan.

     “Steve Scott”-metoden tror jeg også er den rette vej at gå i dag. Der er sket meget på Kindle-fronten siden jeg startede.

     Husk også Createspace (paperbacks). Det marked er ikke så mættet endnu.

     Du kunne jo starte med ebøgerne – og få folk på en mail-liste den vej (på samme måde som Steve Scott gør det).

     Og når de først er der, kan du jo sælge dem dine egne produkter.

     Svar

Skriv et svar

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og lær at lave din egen
passive indkomstkilde