Mine værktøjer

Mine vækrtøjer (online)

Jeg tænke, at det måske kunne hjælpe dig, hvis du fik et indblik i, hvilke værktøjer jeg bruger online.

Jeg bruger alle disse værktøjer stort set dagligt og jeg kan stå 100 % inde for dem (jeg anbefaler aldrig noget, jeg ikke selv har testet og pillet ved på denne side). Når jeg støder på nye spændende værktøjer, så skriver jeg dem på listen. Så husk at kigge forbi fra tid til anden. Rigtig god fornøjelse!

Flere af linkene nedenfor er affiliate links, hvilket betyder, at jeg får en lille provision, hvis du vælger at købe et af produkterne efter at klikket på et af mine links. Det kommer ikke til at koste dig noget, og jeg kunne aldrig finde på at anbefale et dårlig produkt bare for at tjene penge på affiliate aftalen!

Mest anbefalede:

Nedenfor er de værktøjer jeg bruger allermest. Hvis disse værktøjer ikke var opfundet, så var der en god chance for, at jeg ikke ville være succesfuld online (eller også havde jeg opfundet et af dem og haft MEGET STØRRE succes).

Unoeuro hostingUnoeuro: Unoeuro er det hosting selskab jeg bruger til 90 % af mine hjemmesider. Unoeuro er utrolig billige og super SEO-venlige. Jeg anbefaler KRAFTIGT, at du bruger Unoeuro til at hoste din første hjemmeside. Se evt. min videoguide, der viser dig, hvordan du opretter en hjemmeside med Unoeuro på 10 min (+ rabatkode)

Long Tail ProLong Tail Pro: Long Tail Pro er et fantastisk stykke software, der hjælper dig med at finde profitable søgeord på dansk. Programmet er et godt alternativ til Google Keyword Planner! Læs evt. min tutorial til søgeordsanalyse og Long Tail Pro før køb.

Aweber e-mailprogramAweber: Aweber et det selskab jeg bruger til at udsende nyhedsbreve med på alle mine hjemmesider. Jeg har anvendt Aweber i godt 3-4 år og jeg er FAN! Se evt. min begynderguide til at starte et nyhedsbrev med Aweber.

Hjemmeside:

Nedenfor kan du finde en liste med alle de værktøjer jeg bruger til at bygge hjemmesider. Værsgo!

 • Themeforrest: Mit nye absolutte yndlingssted at købe flotte og moderne templates! Start med at kigge efter hjemmesidetemaer her.
 • TemplateMonster: På denne side finder du bunkevis af flotte temaer, til bl.a. WordPress. Temaerne er flotte og billige, men kan godt være lidt tricky at sætte op. Derfor anbefaler jeg, at du allierer dig med en programmør, hvis du køber et tema fra Templatemonster.
 • Woothemes: Webshop fyldt med premium hjemmesidetemaer. Temaet du kigger på lige nu, er købt på Woothemes (og senere “opdateret” rent grafisk af en freelancer fra Elance.)
 • WordPress: WordPress er verdens største hjemmesidesystem! Det er super nemt at benytte, og supporten er fantastisk. WordPress (eller WP i daglig tale) er gratis og er blevet oversat til dansk. Jeg kører WP på 95 % af alle mine hjemmesider.
 • Elance: Elance er et unikt sted, hvor du kan hyre freelancere til at kode din webside, programmere din app eller endda skrive artikler til din blog. Jeg har brugt Elance til at bygge flere hjemmesider helt fra bunden, til at lave en app og til at designe logoet til på side. Læs min guide til Elance her.

Hosting:

Nedenfor finder du den eneste hostingudbyder jeg anbefaler i øjeblikket.

 • Unoeuro: Unoeuro er billige, driftsikre, SEO-venlige og supergode til kundesupport. Se min vidoeguide, der viser dig, hvordan du laver din egen hjemmeside med WordPress og Unoeuro på 10 minutter.

Landing pages:

Her kan du finde de programmer, jeg bruger til at designe effektive landing pages.

 • Leadpages: Leadpages er en hjemmeside, som hjælper dig med at designe smukke landing pages – med musen. Du kan også vælge mellem en af Leadpages mange templates, som er inddelt efter, hvor godt de konverterer (sindssyg smart!)

Video, billeder og podcast:

Her finder du en lister over de værktøjer, jeg bruger til at lave mine youtube videoer og podcasts.

 • 123rf: Billedbørs hvor du kan købe pæne billeder til din hjemmeside eller digitale produkt. Billederne koster helt ned til 1 kr. (hvilket er meget billigt sammenlignet med andre billedbørser på nettet). Jeg har anvendt 123rf i 3 år og er super godt tilfreds! (Husk at købe dine billede og ikke bare tage dem fra google!)
 • Camtasia: Camtasia er et screen recording software (det program jeg bruger til at optage det der sker på min skærm). Camtasia findes både til Mac og PC
 • Audacity: Gratis lydprogram til både Mac og PC. Kan godt tage et par timer at komme i gang med, men virker til gengæld fantastisk. Meget anvendt i online-verdenen!
 • Photoshop Elements: Dette program er en lightversion af det kæmpestore Photoshop CS (og koster derfor også kun 1/10 del af prisen). Hvis du bare har en smule interesse for design, så anbefaler jeg kraftigt at du kommer i gang med at lege med Photoshop!

Email marketing:

 • Aweber: Efter min mening verdens bedste emailsoftware. Det er nemt og billigt at komme i gang med. Se evt. min video, der viser dig hvordan du kommer i gang med Aweber.
 • Optin-skin: Optin-skin er et lækkert plugin til WordPress, der hjælper dig med at lave pæne “optin-bokse” på din hjemmeside (altså bokse hvor folk kan tilmelde sig dit nyhedsbrev) og splitteste dem mv. Du kan se min optin-boks i bunden af hvert blogindlæg!

Medlemskaber

 • GoLearn: Markedsplads for salg af (danske) online kurser indenfor digital marketing, herunder Facebook Ads, SEO, konverteringsoptimering og meget mere. Disclaimer: Jeg er selv co-founder af platformen, så tag anbefalingen med et gran salg 🙂
 • Marketers: Alle ved, at netværk er vigtigt, men det er dødssvært at opbygge. Marketers.dk hvor du opbygger et netværk med folk i online marketing-nichen. Helt kort så er det et lukket dansk forum, hvor vi taler om alt indenfor online marketing.

Smarte hjælperedskaber:

 • Textexspander: Gratis app til Mac, der færdiggør ord eller sætninger for dig, du bruger tit. F.eks. så indtastes mit visa kortnummer, hvis jeg indtaster ;visa. Hvis jeg indtaster ;sixpack så dukker hele mit standard svar frem, med alle relevante links og henvisninger (bliver HELE TIDEN spurgt på mail, hvordan man får sixpack!)
 • Skitch: Skitch er et lille gratis tegneprogram. Tag eksempelvis et skærmdump og tegn efterfølgende pile og tekst på det. Det er et fantastisk til at forklare dine tanker og et must, hvis du outsourcer programmerings- og designopgaver via eksempelvis Elance
 • ThirstyAffiliates: (kommer snart)

Shop og betaling:

Regnskab og økonomi:

 • E-conomic: Danmarks vel nok største regnskabsprogram (som jeg benytter i min virksomhed.) Det er nemt at finde ud af, stabilt og så kan min bogholder logge ind fra sin computer og lave mit momsregnskab. Koster 99 kr. pr. måned (ekskl. moms), Det bedste ved e-conomic er, at næsten alle bogholdere og revisorer benytter regnskabsprogrammet. Det kan godt være, at du ikke mener, du har brug for en bogholder nu, men bare vent 🙂
 • Dinero: Regnskabsprogram for iværksættere og enkeltmandsvirksomheder. Jeg har ikke selv erfaringer med det, men hører gode ting om det. Skulle jeg vælge om, ville jeg fornemtlig starte ud med Dinero.

 

21 kommentarer

 1. Niels 2. august 2014 at 0:19 #

  For din egen skyld, så husk target=”_blank” på alle dine links – ellers kommer folk jo væk fra din side 🙂

  Svar

  • Tue Lindblad 7. august 2014 at 14:25 #

   Hej Niels,

   Rigtig god ide – jeg ved ikke hvorfor jeg altid glemmer det.

   Kunne være fedt hvis der fandtes et plugin, der lavede alle ens udgående link til target=blank (?)

   Tak for feedback – Tue

   Svar

   • Solveig 12. oktober 2014 at 9:54 #

    Hej Tue

    Jeg vil høre dig, hvad er forskellen på one.com og unoeuro ?

    Er unoeuro på dansk ?

    Min interesse er at lave en større hjemme side hvor der er Debatfora, profiler og mulighed for at sende beskeder, købe e-bøger og samtidig er beskyttet imod personligedata… Så det er en stor hjemmeside

    tak for dine spændende artikler glæder mig altid at læse mere af det 🙂 samt din indsats med masser af brugbare råd 🙂

    bedste hilsner
    Solveig

    Svar

    • Tue Lindblad 12. oktober 2014 at 10:23 #

     Hej Solveig,

     Det er begge hosting selskaber, som kan hoste din hjemmeside. One har deres eget CMS systemt (så vidt jeg ved), som jeg dog ikke vil anbefale dig at bruge.

     Brug i stedet WordPress (som er gratis!) Det kan alle de ting du nævner i din kommentar.

     WordPress kan installeres med et-klik på Unoeuro, denne mulighed tror jeg ikke One understøtter.

     Unoeuro er har danske kunderservice og danske servere, så det spiller.

     Håber det gav mening? – Venlig hilsen Tue

     Svar

    • Solveig 12. oktober 2014 at 11:53 #

     Hej Tue

     Tak for dit hurtige svar:)
     Har unoeuro også skabelon platformer ligesom one.com har?

     er det nemt at flytte min hjemmeside over til unoeuro?

     Bedste hilsner
     Solveig

     Svar

     • Tue Lindblad 12. oktober 2014 at 13:00 #

      Det var så lidt.

      Nej det har de ikke. Men jeg vil også stærkt fraråde dig at bruge sådanne skabeloner. Installer i stedet WordPress og vælg mellem de tusindevis af gratis “skabeloner”. Bruger ud en af One’s skabeloner, så begrænser du din hjemmeside voldsomt! – Tue

     • Thomas Rehhoff 22. februar 2015 at 22:21 #

      Hej, one.com har også WordPress som standard webløsning. Du kan vælge at installere det med et simpelt klik.

      Både one,com og unoeuro er simple hosting selskaber, hvor du betaler en temmelig lav pris og får plads til dine data (f.eks. mail, webhotel eller hvad du nu vil have liggende).
      De er gode til det simple website. Ret forenklet forklaret, opbevares dine data på en stor harddisk, hvor også andre brugere, med deres websites har deres data liggende. Du deler også den computerkraft der skal til for at køre dit website med andre brugere. Er der således andre brugere, som belaster systemet meget, kan det teoretisk ramme dig også, f.eks. i form af langsommere forbindelse. Jeg har dog personligt aldrig oplevet dette med one.com (har 6 små sites kørende der)
      Du kan heller ikke lave særindstillinger på selve serveren hvis f.eks. din WordPress løsning pludselig skal køre med mere hukommelse fordi en udvidelse kræver det. Det er one-size fits all.

      Har du derfor behov for at lave webløsninger, hvor du skal have meget kritiske løsninger kørende, eller have mange 1000 brugere online, er det nok ikke de to udbydere du skal gå til. Så skal du i stedet begynde at kigge efter løsninger, hvor du f.eks. får din egen server (managed server), og evt. har adgang til konfigurations-indstillinger.

      Så dit valg afhænger af hvad du egentlig vil have kørende på dit website. Jeg har f.eks. en webshop, der kører på WordPress kørende på one.com og det fungerer fint.

 2. Christian Andersen 17. november 2014 at 13:46 #

  Hej Tue,

  Hvilket program bruger du til at redigere dine film?

  Mvh Christian

  Svar

  • Tue Lindblad 8. december 2014 at 9:52 #

   Hej Christian,

   Jeg bruger Camtasia (aff. link) til at redigere alle mine videoer! Programmet koster 649 kr. og findes både til Mac og PC. Det er super nemt at finde ud af, og er også fantastisk til at optage det du ser på skærmen (tutorial-style)

   Venlig hilsen Tue

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 3. Bjørn 14. december 2014 at 17:18 #

  Hej Tue,

  Jeg er interesseret i at høre, hvad du mener når du siger at Uno Euro er “SEO venlige”. Hvad dækker det over for dig?

  Vh.
  Bjørn

  Svar

  • Tue Lindblad 14. december 2014 at 19:23 #

   Hej Bjørn,

   Godt spørgsmål. Som du måske ved, så er loadhastigheden på din hjemmeside blevet en vigtigere og vigtigere faktorer i Googles øjne, når de skal finde ud af om din hjemmeside skal ranke nr. 1 eller 4 på et bestemt keyword. Derfor, hvis din hjemmeside retter sig mod Danmark, så er det vitalt at dine sider er hostet på en dansk server, der rent fysisk befinder sig i Danmark.

   Unoeuros server er placeret i DK (mener de står i Sønderjylland), og sikrer dig derfor at dine loadtider er så lave som mulige. Hvis du vil vide mere om Unoeuro, så læs evt. disse 5 grunde til at jeg anbefaler Unoeuro (SEO er kun en af dem).

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 4. Susan Mathiesen 10. marts 2015 at 6:46 #

  Hej Tue.

  Har et lille spørgsmål til dig 🙂

  Synes ikke jeg kan finde noget om det her på din hjemmeside 🙂

  Mit spørgsmål til dig er :

  Hvilket videocamera og hvilken lyd/ mikrofon bruger du til dine videoer ?

  Svar

  • Tue Lindblad 14. juni 2015 at 11:16 #

   Hej Susan,

   Godt spørgsmål. Det er fordi jeg arbejder lidt på en guide omkring emnet. Men der er desværre hundrede ting på to-do listen, så er ikke nået til den endnu.

   Helt kort, så bruger jeg et Nikon D3200 kamera og en Røde Pro Mic. To be continued…

   Svar

 5. Learn2live 23. maj 2015 at 22:21 #

  Du laver simpelthen så mange gode og brugbare artikler Tue.

  Optin-skin skal da lige prøves. Selvom jeg allerede bruger leadpages boxes til at opsamle mailadresser.
  Men har endnu ikke so ein ding nederst på min side – får jeg snart.

  TAK Tue !!!

  Svar

  • Tue Lindblad 14. juni 2015 at 11:17 #

   Hej,

   Tusinde tak. De pæne ord betyder mere end du kan forestille dig 🙂 Venlig hilsen Tue

   Svar

   • Johnni 1. november 2015 at 20:27 #

    Hej Tue
    Det er en rigtig fed side du har her 🙂
    Keep up the good work !

    Hvilke program bruger du egentlig til og lave effekter på dine videooptag?

    Svar

    • Tue Lindblad 1. november 2015 at 21:24 #

     Hej Johnni.

     Tusinde tak 🙂 Jeg bruger Camtasia og hvis jeg har brug for en lækker speciel effekt, så hyre jeg en fyr via fiverr eller elance.

     Vi tales ved, Tue

     Svar

 6. Martin 14. maj 2016 at 17:15 #

  Hej Tue
  Hvilket plugin bruger du til at lave en page not found side?
  Altså jeg har prøvet lidt forskelligt men de fleste virker ikke jeg vil gerne have et hvor at vær gang man prøver at komme ind på en side som ikke findes kommer der en tekst op 😀
  På forhånd tak

  Svar

  • Tue Lindblad 14. juli 2016 at 14:56 #

   Hej Martin.

   Det bruger jeg ikke noget plugin til. Det er oftest build-in i din hjemmeside.

   Oftest bør du kigge i din 404.php skabelon og rette lidt i koden, men mindre dit tema tilbyder en smartere måde.

   Tue

   Svar

 7. Mette 1. august 2016 at 17:57 #

  Hej Tue

  Hvilket theme bruger du på styrketræningsprogram.dk?

  Og hvordan får du woocommerce til at springe produktsiden over og lægge direkte i kurven fra forsiden?

  Svar

 8. jimmy appleby 12. september 2016 at 12:21 #

  hej lige et par spoergsmaal (ps undskyld mangler lige pt visse danske bogstaver i min pc. lol).
  jeg er bosat i spanien men har et stort internationalt netveark.
  hvis jeg opretter en blog er der noget sted hvor jeg kan gaa ind og se om hvor mange der bruger samme emne?
  jeg har 2 firmaer det ene et online booking firma og det andet et detial salgs firma.
  og hvordan er det med at have indtjening paa linkene i forhold til eu klik paa dem.
  en ting mere jeg ved ind imellem at der er problemmer med at gaa ind paa diverse link i danmark naar du har en spansk eller udenlansk ip adresse.
  jeg siger tak for al info jeg har least mig til her og vil se frem imods at hoere fra dig igen
  med mange hilsner fra jimmy i catalonien. spanien

  Svar

Skriv et svar

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og lær at lave din egen
passive indkomstkilde