Mangler du et cover til dit digitale produkt (fx. din nye e-bog)?

Mangler du et cover til dit digitale produkt (fx. din nye ebog)?

Er du godt i gang med at lave dit eget digitale produkt?

Men mangler du et flot cover til produktet?

 • Cover til din ebog
 • DVD cover til dit videokursus
 • Cover til din softwarepakke

I denne artikel viser jeg dig, hvordan du laver et super fedt cover til dit digitale produkt, som vil få din konverteringsrate til at eksplodere.

I en forretning jeg driver sammen med en partner har vi en forøget konvertering på lige under 50%, da vi indsatte coverbilleder til at symbolisere vores e-bøger. Ikke dårligt.

Skal jeg så gøre det selv eller outsource arbejdet? Det afhænger af hvordan du har det med Photoshop eller lignende programmer. Jeg elsker selv at rode med PS, så derfor laver jeg selv alle mine covers, dog med lidt hjælp udefra. (Forklaring følger) Er du ikke grafiknørd, så kan du snildt outsource det.

Gør-det-selv med Photoshop

Okay, hvis du vil lave dine egne covers til dine e-bøger etc. så skal du først og fremmest have fingrene i Photoshop el.lign. Jeg bruger Photoshop Elements, som koster noget nær en 1/10 af den fulde PS pakke.

Derefter skal du have fat i et par Photoshop “actions”. En PS action er et script der fortæller Photoshop at de skal udføre en masse forindstillede handlinger til dit billede. (F.eks. tilføje skygger, dreje coveret en smule, tilføje lidt bling osv.)

I dette tilfælde laver denne PS action det første simple billede om til den pæne e-bog til højre – blot ved et klik.

Ebog cover med photoshop actions

Cool ikke?

Du slipper altså for at sidde og lave dit billede om til en “rigtig e-bog” (hvilket ellers ville tage dagevis, med mindre du er en vaskeægte Photoshop-ninja)

Smart, men hvor får jeg fat i de her actions? Da jeg startede med at lave digitale produkter, så måtte jeg betale 50 dollar for 27 actions (e-bøger, DVD, bokse osv.) men i dag er de ganske gratis.

Besøg adressen PSDcover.com, hvor du finder bunkevis af gratis actions til Photoshop (og måske Gimp?)

Jeg vil anbefale dig at besøge disse sider (de er ret pædagogiske så bare rolig):

1# Startguide til PSDcover.com

2# Sådan installere du actions i Photoshop

3# Link til et helt almindeligt ebogscover

Jeg har ikke de store erfaringer med PSDcover, men da jeg har hørt ufatteligt meget godt om dem og de det er helt gratis, så tør jeg godt anbefale dem her på siden. Skriv lige en kommentar nedenfor, hvis du har erfaringer med siden?

Det bliver sku for nørdet – hvordan outsourcer jeg opgaven?

Helt fair!

Hvis du ikke brænder for Photoshop, så kan du sagtens outsource designet af dit cover.

1# Det første sted jeg vil anbefale dig er mit ynglingssite på internettet – Elance. Her opretter du bare et nyt job og beskriver hvordan dit nye cover skal se ud. Husk at være meget detaljeret og skriv alt om hvad farve dit cover skal være, hvad det skal bruges til, hvilken tekst der skal stå og hvor denne tekst skal være placeret.

2# Det næste sted er en del dyrere og hedder 99designs.com (jeg har ikke særlig gode erfaringer med 99designs, så jeg vil ikke umiddelbart anbefale denne side.)

Siden fungerer ved at du opretter en opgave – som på elance – hvorefter bunkevis af designere begynder “at byde på din opgave”. De byder ved at uploade deres grafiske design, f.eks. dit nye ebogscover?

Som nævnt, så er ulempen altså at det koster en god sjat penge. Men er du seriøs med dit bijob, så vil jeg mene at det er pengene værd. Husk på, at jeg forøgede mine salg med næsten 50% alene ved implementeringen af et pænt cover design.

Tror kunderne ikke at de får et “rigtigt produkt” når man viser sådan et billede?

Godt spørgsmål.

Når man bruger sådanne cover billeder, så gælder det om tydeligt at gøre opmærksom på, at der alene er tale om digitale produkter (eller e-bøger), som ikke bliver fremsendt fysisk. Ellers vil nogle kunder måske føle sig snydt (og vi er ikke ude på at snyde vores kunder – tværtimod!)

Det er vigtigt at du gør opmærksom på dette flere steder, da du hurtigt vil bliver overrasket over hvor mange kunder der stort set intet læser om dine varer, før de køber.

På Styrketraeningsprogram.dk gør jeg opmærksom på dette mange steder, bl.a. på de følgende steder:

Elektronisk produkt

På produktsiden fremgår det tydeligt under “Tilføj til kurv”-knappen, at der er tale om et elektronisk produkt.

Download digitalt produkt på betalingssidenLide før du endeligt afgiver din ordre, bliver du bedt om at acceptere, at der er tale om et download-produkt. Du kan ikke komme videre, før du fysisk har sat flueben ud for dette punkt!

Alligevel oplever jeg af og til, at en kunde skriver og spørger, hvornår de modtager deres pakke med posten. Da jeg har en 100% tilfredshedsgaranti så er det ikke det store problem, men faktisk oplever jeg oftest at folk undskylder, når jeg oplyser dem om, at der alene er tale om et digitalt produkt.

Men der vil selvfølgelig altid være 1% der synes at de er blevet snydt. Til dette er der bare at sige – giv dem pengene retur og kom videre. ER de rigtig strenge så kan du jo altid oplyse dem om, at Amazon (verdens største boghandel) gør brug af samme taktik når de sælger e-bøger på deres side. Stik den!

Super, det var så min guide til hvordan du får designet et cover til dit digitale produkt. Hvis du synes godt om artiklen, vil du så ikke være rar at dele den med dine venner på facebook? På forhånd mange tak for supporten.

PS: Lige et lille praktisk tip. Lad nu være med at lave coveret til dit digitale produkt før du har lavet selve produktet. Det er jeg nemlig kommet til et par gange, og jeg har været nødsaget til at lave designet om hver eneste gang! (Man skulle tro at jeg lærte af mine fejl)

TJEN 10.000 KR HVER MÅNED!
Vil du vide hvordan du tjener 10.000 kr. hver måned som passiv indkomst? Så se mine 5 gratis videoer nu ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

4 kommentarer

 1. Kristoffer 13. juni 2014 at 8:51 #

  Hej Tue!
  Tak (igen) for et godt indlæg.
  Jeg er interreseret i at høre, hvor du finder det cover, som du bruger oppe i artiklen på PSDcover.com?
  Jeg kan simpelthen ikke finde det.
  Mvh. Kristoffer 🙂

  Svar

  • Tue Lindblad 13. juni 2014 at 15:40 #

   Hej Kristoffer,

   Mange tak. Og beklager – det cover jeg har anvendt ligger ikke på PSDcover.com men var en del af en Photoshop template pakke jeg engang købte (som jeg vist også nævner i artiklen). Jeg kan desværre ikke huske hvad pakken hed!

   Jeg har ikke selv erfaringer med PSDcover.com (som jeg også kommer ind på), men har hørt mange super gode ting om dem fra andre online marketing nør… fyrer! 😉

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 2. Emil 31. oktober 2016 at 17:07 #

  Hej Tue.
  Jeg er pt. i gang med at få lavet et cover til min e-bog via en freelancer fra Elance. Jeg er dog kommet i tvivl, om ham jeg har hyret er i stand til, at efterleve de krav som jeg har, da han ikke helt levere det jeg gerne vil have. Nu er mit spørgsmål så, er det muligt at opsige ham, og så hyre en anden uden at skulle betale for det arbejde, som man ikke rigtig har fået?
  Venlig hilsen Emil

  Svar

 3. Berit 23. november 2016 at 14:21 #

  Hej Tue tak for al den viden du deler.
  Hvis der er nogen som gerne vil skabe et cover selv uden at bruge Photoshop findes der et super godt gratis design program der hedder canva.com. Du behøver ikke downloade noget, de har en masse design skabeloner, fonte og ideer og du kan nemt uploade dine egne fotos og tegninger.
  Vh. Berit

  Svar

Skriv et svar

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og lær at lave din egen
passive indkomstkilde