Long Tail Pro tutorial: Komplet guide til at finde profitable søgeord på dansk

Long Tail Pro

De sidste 5 år har jeg brugt Google Keyword Planner til at finde potentielle søgeord – og jeg har hadet hvert eneste sekund.

Jeg elsker Google (især når jeg stormer frem i SERP), men deres Keyword Planner er et stykke software fra helvede. (Enig?)

Anyway. Som du nok har gættet, så har jeg fundet en alternativ måde at lave keyword research. Jeg er nemlig begyndt at bruge Long Tail Pro (affiliate link)

 

I denne guide kan du blandt andet se, hvordan du får programmet til at fungere på dansk – og hvordan du får de første 10 dage for 1 dollar.

Denne artikel indeholder affiliate links, hvor jeg får en provision, hver gang jeg henviser en kunde. Jeg kunne aldrig drømme om at anbefale dig et dårligt produkt, bare fordi jeg får affiliate-provision. Jeg har selv købt programmet og bruger det dagligt.

Let´s gooooooooo….

Hvorfor er Long Tail Pro så smart?

Long Tail Pro er kongen af keyword research! Lad mig vise dig hvorfor.

Hvis vi f.eks. indtaster søgeordet “Hækle” i programmet, så bliver vi straks præsenteret for en række alternative søgeord, samt et estimat af hvor mange  månedlige danske søgninger hvert søgeord får.

Se et eksempel nedenfor på søgeordet “Hækle”:

Longtail pro guide

Her er 3 ting, vi kan udlede af denne søgning:

Nr. 1: Interessen for at lære at hækle er fornuftig, da søgeordet “Lær at hækle” har 1.900 søgninger. Det er rigtig mange søgninger for et dansk ‘long tail keyword’ (Søgeord bestående af flere ord!).

Nr. 2: Skulle jeg starte en webshop, der sælger hæklede ting, så vil jeg sælge: Hæklede tæpper, aber, elefanter og babytæpper. (I den rækkefølge!) Hæklede blæksprutter ville jeg for eksempel holde mig fra i første omgang, da dette søgeord kun har 50 månedlige søgninger.

Nr. 3: “Avg. CPC” og “Advertiser Competition” fortæller os noget om konkurrencen på Adwords. 0,30 til 1,70 kr. pr. klik er meget billigt. Drømmer du derfor om at lave et digitalt produkt om hækling (sexy), så bør du overveje at annoncere på Adwords!

Disse informationer er også tilgængelige i Google Keyword Planner, men det her program er omkring en zillion gange mere brugervenligt.

But wait, there is more …

Som om det ikke var nok, så giver Long Tail Pro dig også en ide om (den organiske) konkurrence på dine søgeord.

Klikker du f.eks. på søgeordet “Lær at hækle”, så bliver du præsenteret for en konkurrenceanalyse af de sider, der ligger på side ét i Google.

Nedenfor kan du se en video, der giver dig et indblik i, hvad jeg kigger på, når jeg skal vurdere konkurrencen på et bestemt søgeord.

Jeg håber videoen gav dig et indtryk af, hvor nemt det er at lave søgeordsanalyse med dette Long Tail Pro.

Jeg er bestemt ikke ekspert i søgemaskineoptimering – men alligevel danner jeg mig ret hurtigt et indtryk af, om jeg har en chance for at ranke på et bestemt søgeord eller ej.

Hvis du er vant til at bruge “Google Keyword Planner”, så vil du simpelhen elske ‘Lang Tale Pro’. Og hvis du er totalt ny indenfor keyword research og SEO, så er det endnu mere perfekt: Glem alt om Google Keyword Planner og køb Long Tail Pro!

Quickguide til Long Tail Pro setup på dansk

Long Tail Pro er udviklet til det amerikanske marked, men hvis du følger denne quickguide, så virker det også fremragende på det danske marked.

Lad os se på hvordan vi sætter programmet op – på dansk.

Skridt 1: Opret en kampagne

1

Indtast det land og sprog du gerne vil have informationer om, f.eks. “Danish” og “Denmark”.

Jeg har oprettet to kampagner – en til det danske marked og en til det amerikanske marked.

Skridt 2: Tilføj dit søgeord

2

Skridt 3: Lav din Adwords-side om til engelsk

Dette skridt er meget vigtigt for os danskere.

Programmet virker kun, hvis din Adwords-konto er sat til engelsk (det tog et par timer før jeg opdagede det … grr!).

Sådan gør du:

Log ind i Google Adwords og klik på tandhjulet i øverste højre hjørne og ændr derefter sprog til “English (United States)”. Hvis du ikke har en Adwords konto, så opret en gratis på 2 min.

5

Skridt 4: Klik på denne knap efter søgning

Efter du har indtastet dit søgeord og klikket på knappen, Generate Keywords, så er der gode chancer for, at der ikke sker en pind. Der er en kendt fejl i programmet, der vist kun rammer os, der ikke taler engelsk.

Grr! … igen!

Men det er nemt at fixe. Det eneste du skal gøre er at klikke på linket “Show keyword planner” i bunden af programmet. Lad det stå åbent i 2 sek. og luk det så igen.

7

PUF! Og på magisk vis vil alle søgeresultaterne nu dukke frem i programmet.

Skridt 5: Indtast din Moz API-nøgle

For at få adgang til konkurrenceanalysen, som jeg viste i videoen, skal du først indtaste dit Moz API.

Har du ikke en Moz API-nøgle? Bare rolig, du kan få en her ganske gratis: Moz API key

Indtast din Access ID og din Secret Key (uhh …)

3

Alright, du er nu klar til at bruge programmet og finde alle de profitable keywords.

Sådan får du de første 10 dage for 1$

Jeg er ikke står fan af subscription modellen, hvor man betaler penge hver måned!

Men lige med LTP vil jeg gøre en undtagelse, da dette stykke software er vanvittigt fedt!

Derfor vil jeg ikke tøve med at anbefale det til dig.

Hvis du tilmelder dig gennem mit affiliate link, er du altid velkommen til at skyde mig en mail, hvis du løber ind i problemer.

Klik her for at købe programmet

(1$ de første 10 dage og derefter 25$ hver måned)

Godkendt af Abekongen

Har du erfaringer eller spørgsmål? Så skriv endelig en kommentar – venlig hilsen Tue

TJEN 10.000 KR HVER MÅNED!
Vil du vide hvordan du tjener 10.000 kr. hver måned som passiv indkomst? Så se mine 5 gratis videoer nu ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

17 kommentarer

 1. Chrisitan Møller 13. april 2015 at 15:37 #

  Hej Tue

  Jeg har selv brugt Long Tail Pro i snart 2 år og af samme årsag ville jeg da lige høre dig: Oplever du ikke, at det utrolig tit ikke fungerer længere?

  Ja.. jeg opdater stort set pluginet hver gang jeg bruger det, men ofte fetcher det ingen keywords fordi det virker som om det konflikter med Google Keyword Planner..

  Alt godt, Christian

  Svar

  • Tue Lindblad 13. april 2015 at 18:03 #

   Hej Christian,

   Jeg havde også problemer med det i starten, men jeg fandt to løsninger. Se skrift #3 og #4 i ovenstående guide – det bør løse dine problemer 🙂

   Hvordan går salget i øvrigt med dit nye eliteprogram? – Tue

   Svar

   • Christian Møller 13. april 2015 at 23:01 #

    Ahh okay. Har ofte brugt #4, men var faktisk ikke klar over, at det var nødvendigt/fordelagtigt at indstille min adwords konto til engelsk, tak!

    Jo tak, det har været ganske fornuftigt, ikke så vildt som jeg havde håbet, men ikke desto mindre en fin forretning 😉

    Svar

    • Tue Lindblad 15. april 2015 at 12:01 #

     Godt at høre. Det var så lidt med fiffet, og fedt du også bruger Long Tail Pro. Jeg er så lykkelig over jeg fandt dette stykke software.

     Vi tales ved, Tue

     Svar

 2. Jacob Jørgensen 20. april 2015 at 6:49 #

  Hej Tue
  JEG ELSKER DIG!!!
  Jeg havde prøvet en ti dages gratis prøve version af programmet. Og da jeg var dybt imponeret af det, købte jeg selvfølgelig programmet.
  Men da jeg havde betalt virkede det pludselig ikke længere. Jeg har brugt oceaner af tid og belemret alle jeg kendte og ikke kendte for at finde en løsning. Faktisk havde jeg opgivet, da mit temperament ikke kunne holde til det mere.
  Men nu hvor jeg har rettet min keywordplanner til engelsk kører det perfekt.
  Så vil bare sige tusind tak og vildt fedt.

  Svar

  • Tue Lindblad 16. maj 2015 at 12:16 #

   Perfekt, Jacob. Virkelig glad for at jeg kunne hjælpe.

   Vi tales ved, Tue

   Svar

 3. Morten Ruus 12. maj 2015 at 10:37 #

  Hej Tue,

  God artikel. Jeg arbejder i dag med Market Samurai og SEO Powersuite. Jeg har længe haft kig på Long Tail Pro, men har været usikker på, hvordan det fungerer på dansk. Hvordan er udbyttet i forhold til at finde danske long tail søgeord, som du f.eks. også kan finde med Übersuggest eller Keywordtool.io?

  Mvh.
  Morten

  Svar

  • Tue Lindblad 16. maj 2015 at 12:24 #

   Hej Morten,

   Godt spørgsmål. Jeg er 99% sikker på at Long Tail Pro “bare” trækker data fra Google Keyword Planner.

   GKP er som bekendt blevet god til at finde long tail keywords, men nok ikke så god og alsidig som f.eks. Übersuggest.

   Prøv at se det her screendump, hvor jeg har indtastet søgeordet “hækle” i Long Tail Pro. Som du kan se på scolleren i højre side, så har den fundet sindsyg mange søgeord til mig (i alt 171 relaterede keywords)

   Svar

 4. Birgitte 21. maj 2015 at 14:07 #

  Hej Tue
  Jeg kigger lidt på Long Tail Pro i prøveversionen lige pt men vil i sidste ende nok bruge en “webperson” til alt hvad angår SEO osv. da jeg simpelthen ikke har tid til det hele.
  Jeg er igang med at lave en blog – den er ikke publiceret endnu. Hvornår i processen vil du mene, at det med keywords skal ind i billedet? Er det meget vigtigt at mit domæne er det rigtige eller kan jeg vente til senere?

  Med venlig hilsen
  Birgitte

  Svar

  • Tue Lindblad 28. maj 2015 at 23:15 #

   Hej Birgitte,

   Fremragende spørgsmål.

   Det er bestemt muligt at outsource den avancerede SEO, men du bliver nød til at have et basalt kendskab til (især) onpage SEO, hvis du vil drive en blog.

   Hver gang du skriver et blogindlæg bør du tænke SEO ind i billedet. Det behøver ikke at fylde særligt meget, men du bliver nød til at have det i baghovedet.

   Jeg tænker over følgende SEO-faktorer, hver gang jeg skriver et indlæg:

   – Søgeordsanalyse: Hvis jeg f.eks. vil skrive et indlæg om at starte at starte en virksomhed, så bruger jeg Long Tail Pro til at finde ud af om indlægget skal hedder “Start af enkeltmandsvirksomhed” eller “Start af solovirksomhed”. Jeg kigger f.eks. på hvilke af søgeordene (enkeltmandsvirksomhed vs. solovirksomhed) der har flest søgning og lavest konkurrence.
   – Overskrift: Jeg søger altid for at benytte søgeordet i overskriften.
   – Brødtekst: Jeg forsøger altid at anvende søgeordet i starten af min brødtekst – gerne i første linje.
   – Underoverskrifter: Jeg benytter gerne søgeordet i en eller flere af underoverskrifterne, f.eks. “Enkeltmandsvirksomhed eller APS?”

   That’s it! Alt det anvancerede SEO som duplicate content, hardcore linkbuilding eller optimering af selve strukturen af din hjemmeside, kan du sagtens outsource.

   Dit domænenavn er vigtigt, men det behøver ikke nødvendigvis indeholde dit keyword. Det afhænger lidt af din strategi.

   Så helt kort – sæt dig ind i den basale SEO og outsource den avancerede SEO. Gad det mening? – Tue

   Svar

 5. Per Holm 16. juli 2015 at 17:32 #

  Hej Tue,

  Tak for en fin lille artikel. Pas på med site age for Youtube videoer. Det må være Youtubes alder, du får og ikke videoens alder. Du kommenterer det i videoen omkring 2:40.

  Mvh.

  Per

  Svar

  • Tue Lindblad 16. juli 2015 at 18:41 #

   Hej Per,

   Beklager misforståelsen – jeg må have formuleret mig dårlig. Du har helt ret, det er naturligvis websidens alder 🙂

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 6. Anna 23. juli 2016 at 16:01 #

  Hej Tue,
  Jeg har netop efter at have set dine guides installeret Lang Tail Pro, men den ser ganske anderledes ud nu end da du lavede videoen, og det får mig altså lidt ud på herrens mark… :-S
  Du beskriver de forskellige faneblade hele vejen hen og hvad de forskellige ratings og numre betyder.
  Men fanebladene er nu mange af dem anderledes. Jeg ved ikke om du (eller en anden?!!) har mulighed for at sige/skrive et par sætninger om hver der lige kan afklare og hjælpe lidt på vej. Jeg er i hvert fald helt blank.
  Fanebladene som jeg ikke forstår hedder på min nu:
  – Keyword Competetiveness
  – Trust Flow
  – Citation Flow
  – Domain Citation Flow
  – Domain Trust Flow

  Du taler i videoen om “Page authority” og “Domain authority” som væsentlige til at vurdere – hvad svarer til disse to betegnelser nu??
  Du taler også om mozR og nævner at over 4-5 er ikke så fedt. Det er der slet ikke noget der hedder i min udgave. What to do?!
  Hvad er værd at kigge efter? Hvilke værdier bør være hhv. høje/lave (og HVOR høje/lave)? og er der andet man skal være obs på i den nye udgave?
  På forhånd tak!!!
  Mvh Anna.

  Svar

  • Anna 23. juli 2016 at 17:32 #

   P.S. Og du skriver også om en fejl som kan ske når man søger: at den ikke finder noget frem. Det sker temmelig ofte her, men det link du nævner forneden med “show keyword planner” findes ikke mere – man skal derimod ind i “help” og “debug” og der kan man trykke på en fane som får “keyword planner” til at rulle ned, men det hjælper desværre ikke på den tomme søgning. :/
   Har du nogle tricks dér? Håbefulde hilsner.

   Svar

 7. Nikolaj Laursen 3. oktober 2016 at 11:20 #

  Hej Tue

  Har været inde på Long Tail Pro, og valgt PRO pakken.

  Men – er det ikke muligt at hente programmet ned på sin PC? – Det virker mere som en online/cloud version?

  Tak

  Nikolaj

  Svar

 8. Jonas 31. oktober 2016 at 14:51 #

  Virkelig en spændende guide, det vil jeg bestemt prøve, kender du denne seo udbyder: http://seo-servicen.dk/ ? Jeg har også indsat den under webside, ved ikke om det er det feltet skal bruges til
  Min ven forslog mig dem, og jeg aner ikke om de er gode eller ej men han sagde at hans side var steget en hel del efter han havde købt, han har også købt fra nogle på Upwork og sådan men uden helt så gode resultater, hvilke SEO udbyder bruger du?

  Svar

 9. elijah Roland 25. februar 2018 at 13:21 #

  Hej Alle, har du brug for et lån? Søger du penge til at udbetale kreditter og gæld? Vi tilbyder lån uden kreditcheck, ingen sikkerhedsstillelse, enkle trin, hurtig finansiering og lav rente på 3%. Kontakt os i dag via email: elijahloanfirm@outlook.com

  Svar

Skriv et svar

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og lær at lave din egen
passive indkomstkilde