Hvad er digitale produkter? (+ bunkevis af eksempler)

Hvad er digitale produkter

Vil du vide, hvad digitale produkter er — og hvordan du kan tjene penge på dem?

Da jeg startede min online karriere i 2008, var jeg stærkt fokuseret på at lave en niche-webshop, der solgte fysiske varer.

Jeg overvejede at sælge slipenåle, underbukser, kettlebells og crossfit-udstyr, men endte altså op med at sælge FitDeck kort (det eventyr kan du læse mere om her).

Ret hurtigt fandt jeg ud af, at der var sindsygt meget arbejde i at drive en fysisk webshop. Jeg skulle bestille varer, lave lagerstatus, printe labels, tage varer retur, tage på posthuset hver dag og meget mere! Denne forretningsmodel lå meget langt fra min målsætning om at skabe en passiv indkomst-portfolio ved siden af mit almindelige fuldtidsarbejde.

Derfor lukkede jeg min webshop efter et par år og begyndte i stedet at sælge digitale produkter. Sammenlignet med at sælge fysiske varer, så var det en drøm. Det hele foregår automatisk  og dækningsbidraget er ikke på 20 eller 25%, men tæt på 100%!

Derfor, hvis du står og overvejer at starte en online forretning, så overvej at sælge digitale produkter i stedet for fysiske varer. Det er meget nemmere (og sjovere)!

Men hvad er digitale produkter, Tue? Nå ja — nedenfor har jeg fundet en bunke eksempler på, hvad digitale produkter er, inddelt i 5 hovedgrupper.

.. wait for it…

1: En e-bog

Det bedst kendte digitale produkt er nok e-bogen.Ebog - digitalt produkt

Amazon (verdens største boghandel) oplyste sidste år, at salget af e-bøger havde overhalet salget af fysiske bøger!

Rent teknisk er det ret nemt at lave en ebog. Du skriver den bare i Word og gemmer dokumentet som en PDF-fil! Sværere behøver det ikke være. Derefter laver du et flot cover til din e-bog — og så er du faktisk klar til at sælge løs. En e-bog koster typisk mellem 99-499 kr., men det er kun en tommelfingerregel, som du kan se på eksemplerne nedenfor.

Eksempler på e-bøger:

The Shredded Chef er en e-bog, der har klaret sig rigtig godt. Koster kun 7 $ i e-bogsformat og indeholder 120+ fitness-opskrifter.
E-pusher er Martin Thorborgs kendte iværksætter-e-bog. Koster 1.875 kr. i skrivende stund!

2: En medlemsside

Det fantastiske ved dette digitale produkt er, at indkomsten ofte er “recurring” eller løbende. Det vil sige, at du tjener penge hver måned, mens du slapper af og ser det nyeste afsnit af The Walking Dead (sæson 1 og 3 er fantastiske!)

Det tager dog ofte lidt længere tid at opbygge en medlemsside sammenlignet med at skrive en e-bog. Dertil kommer, at du er nødt til give brugeren noget nyt indhold løbende for at få dem til at blive hængende måned efter måned (dette kan dog ofte håndteres med et Drip plugin).

Eksempler på medlemssider:

Marketers.dk er en dansk medlemsside for affiliate ninjaer. Det koster mellem 37-150 $ pr. måned at være medlem.
BreakthroughBlogging er Pat Flynn’s medlemsside, der hjælper kursister med at blive bedre bloggere (pt. lukket for tilmeldinger). 

3: En App

App - digitale produkterAt lave en app til Android eller iPhone (eller Mac) er nok en af de mest passive former for indtjening, jeg kender til. Ingen udsending af varer, kundesupport eller problemer med hackere og andet godtfolk.

Jeg har kun lavet en enkelt iPhone-app, så jeg er bestemt ingen ekspert. Men er der en ting, der har overrasket mig ved denne app, så er det, hvor “passiv” den er. Jeg hører intet fra app’en (eller iTunes) — jeg modtager blot 3-800 kr. hver måned!

Eksempler på App’s:

Min (eneste) app i ‘Apple App Store’ hedder Protein Calculator og er et godt eksempel på passiv indkomst!
Der findes tusindvis af gode eksempler! Og det er (relativt) enkelt  find et problem — løs det — og lav en App. 

4: Et online kursus

At lave et online kursus er hot i øjeblikket.

Alle de amerikanske marketingguruer har et online kursus! Et kursus er ofte en skridt for skridt-guide til, hvordan du løser et konkret problem. Modsat e-bogen, så indeholder kurset ofte videoer og muligheden for at interagere med andre brugere (og bagmanden!)

Kurser tager ofte lidt længere tid at lave end e-bøger, men kan til gengæld trække en højere pris (fra 399 til 10.000 kr.)

Eksempler på online kurser:

Hvad med et online bagekursus? I dette digitale produkt lærer du at lave lækre desserter (umm!) for 29 $)
Simon Garland sælger bl.a. et kursus om at interviewe eksperter og andet godtfolk (for 495 $)

5: Et webinar

Det sidste digitale produkt er en joker!

Et webinar er egentlig ikke passiv — tværtimod! Et webinar er et slags foredrag (eller show), hvor publikum sidder derhjemme foran computeren — i stedet for i at være til stede i virkeligheden.

Men som du måske ved, så er mange online marketers begyndt at optage deres webinar (så slipper de for at holde det igen og igen) og sælge det efterfølgende for f.eks. 49 dollar. Det unikke ved et webinar er, at det føles som en live event — selvom det måske er optaget for flere år siden.

Eksempler på webinars:

Amy Porterfield holder bunkevis af webinars om Facebook og online marketing. Nogle gratis og andre koster penge.
Denne side sælger et webinar om, hvordan man laver en paleo-kostplan (det første webinar er gratis, men så begynder det at koste!)

Det var så mit svar på spørgsmålet: “Hvad er digitale produkter?”.

Vil du vide hvilke online produkter der tjener flest penge? Så læs min artikel der viser hvilke typer online produkter der sælger røven ud af bukserne.

Jeg ville bliver rigtig glad, hvis du har lyst til at dele denne artikel med dine venner på de sociale medier. På forhånd tak – Tue.

TJEN 10.000 KR HVER MÅNED!
Vil du vide hvordan du tjener 10.000 kr. hver måned som passiv indkomst? Så se mine 5 gratis videoer nu ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

10 kommentarer

 1. Sander Grønlund 4. juni 2014 at 16:36 #

  Hey Tue!

  Dejlig og konkret gennemgang, og gode eksempler du disker op med.

  Har du en tommelfingerregel for, hvor lang en e-bog skal være?

  Svar

  • Tue Lindblad 8. juni 2014 at 12:12 #

   Hej Sander,

   Tak for din kommentar og de pæne ord.

   Som udgangspunkt har jeg ingen tommelfingerregel, da det afhænger af hvilket emne din ebog adresser.

   Hvis din bog løser et en konkret problem, med en simpel løsning, så behøver din bog måske ikke fylde mere en 15-20 sider. Omvendt har jeg set ebøger på over 1.000 sider.

   Derfor, skriv alt om dit emne som giver mening. Lad være med at bruge sideantal som et mål, men i stedet indholdet.

   Håber det gav mening? Venlig hilsen Tue

   Svar

 2. Nicholas Hermann 15. januar 2015 at 12:58 #

  Hej Tue

  Jeg ville bare lige spørge hvor du laver din app.

  Hilsen Nicholas

  Svar

  • Tue Lindblad 2. februar 2015 at 14:51 #

   Hej Nicholas,

   Jeg fik en fyr fra Elance (aff.link) til at lave den. Du kan søge efter “Dipen I.” derinde. Han var faktisk rigtig god og overholdt alle aftaler. Så ham tør jeg godt lægge navn til.

   Skriv igen, hvis du ikke kan finde ham. – Tue

   Svar

 3. Patrick 17. marts 2015 at 6:46 #

  Hej Tue
  Flot kopi a smartpassiveincome.com. du siger at du har lavet et fitness program der har tjent dig 20.000 om måneden (mener jeg det var) kan dog ikke finde den på din side? kan du hjælpe?

  Svar

  • Tue Lindblad 17. marts 2015 at 17:43 #

   Hej Patrick,

   Mange tak og ja, jeg lægger ikke skjul på at Pat Flynn er mit store idol.

   Du kan læse min indkomstrapport her. Af denne side fremgår min indkomst, mine hjemmesideadresser og andre gode ting: https://onlinebijobber.dk/indkomstrapporter/

   God fornøjelse med siden – Tue

   Svar

 4. Kristian Nielsen 31. marts 2015 at 13:47 #

  Blot et tip:
  Der er mange links på din hjemmeside der henvisder til andre steder – og de åbner alle sammen i den samme fane.
  Ville være godt hvis du kunne få dem til at åbne sig i en ny fane.

  Svar

  • Tue Lindblad 12. april 2015 at 19:17 #

   Hej Kristian,

   Tak for tippet. Jeg prøver altid at få links til at åbne i en ny fane, men som du har opdaget, så smutter det nogle gange.

   Kender du tilfældigvis et WordPress plugin der som standard tilføjer “_blank” til alle links man tilføjer?

   Svar

 5. Christian Fischer 2. april 2015 at 7:59 #

  Hej Tue,
  Tak for dine lærerige indlæg. Lige et spørgsmål: Når du laver digitale produkter på en hjemmeside som fx et styrketræningsprogram. Ligger du så selve videoerne på hos din webhost, så de kan streames på din hjemmeside, når man betaler? Og kræver det ikke meget bandwitch?
  Lige til sidst: hvad koster det ca at få en anden til at programmere en hjemmeside for dig som styrketrænings siden?

  Keep up the good work 😉
  Mvh
  Christian

  Svar

  • Tue Lindblad 12. april 2015 at 19:26 #

   Hej Christian,

   Jeg er glad for du fik noget ud af gennemgangen.

   Hvis videoerne kun skal være tilgængelige for mine kunder, så bruger jeg Vimeo (pro). En anden løsning er Wistia.

   Du kan evt. læse denne artikel om emnet: https://onlinebijobber.dk/hvordan-indsaetter-jeg-videoer-min-ebog/

   Vedr. programmering, så er det svært at svare på. Skal du have lavet siden for bunden eller skal du bare have tilrettet et tema. Og hvor meget skal temaet tilrettes – skal en ting ændres eller 300? Og sidst men ikke mindst – vil du have en dansk programmør til at fikse det eller en freelancer fra f.eks. Parkistan?

   Som du nok kan se, så er der rigtig mange faktorer involveret i processen. Men det betyder ikke det er svært, man skal bare lige sætte sig ned og gøre sig nogle tanker før man går i gang.

   Vedr. min træningsside, så købte jeg et tema og tilrettede det selv. Så jeg kan ikke sige hvor meget jeg gav for det. Have jeg fået en af mine freelancere (f.eks. fra Ukraine) til at tilrette temaet, så vil jeg gætte på at det ville have kostet 300$.

   Håber du kunne bruge svaret – Tue

   Svar

Skriv et svar

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og lær at lave din egen
passive indkomstkilde