De 5 bedste betalingssystemer til at sælge digitale produkter (jeg bruger selv nr. 3)

Betalingssystemer

I “gamle dage” havde du kun én mulighed, hvis du ville sælge produkter på internettet. Det var at indgå en aftale med PBS – som i dag har skiftet navn til NETS.

Det var en dyr fornøjelse! Især for os bijobbere, der oftest starter uden den store kapital.

Men heldigvis er det ikke sådan længere.

I dag er det blevet ufatteligt nemt at modtage betaling på nettet – billigt!

Selvom NETS fortsat er et populært valg, fordi de fortsat har monopol på det rene dankort (uden visadelen), findes der et hav af alternativer – særligt PayPal og Stripe.

I denne guide viser jeg dig de 5 bedste betalingssystemer til at sælge digitale produkter i Danmark.

Alle shopping-systemerne nedenfor understøtter dansk moms,  kan oversættes til dansk og spiller perfekt sammen med WordPress.

What’s not to like?

Læs dette først: Sådan fungerer betaling på din hjemmeside

Der findes groft sagt to måder at modtage online betaling på i din webshop.

1. Med en indløsningsaftale hos f.eks. NETS

2. Eller med en af de amerikanske tjenester, som f.eks. Paypal.

Nedenfor gennemgår jeg kort de to forskellige metoder:

1. Vil du modtage betaling på nettet med NETS eller Teller?

Fordelen ved f.eks. NETS er, at de er billige, hvis du omsætter for over 200.000 kr. om året (sådan cirka). Derudover har de monopol på det rene dankort, som bliver brugt af ca. 7 % af den danske befolkning.

For at modtage betaling på nettet med NETS har du brug for tre elementer:

1. Betalingssystem (AKA shopping cart): Dette er ofte et plugin eller en tjeneste, der styrer selve transaktionen på din hjemmeside. Dit ‘shopping cart system’ håndterer momsen, udsendelse af faktura og udsendelse af dit digitale produkt.

Eksempler på shopping cart’s: Woocommerce, Shopify og Gumroad (mere om dem senere).

2. En betalingsløsning: Betalingsløsningen er en dankortterminal – bare på din hjemmeside. Din “betalingsgateway” gør dig rent teknisk i stand til at modtage betaling på din hjemmeside.

Eksempler på betalingsløsninger: Jeg benytter Epay, men QuickPay er også en mulighed.

3. En indløser: Indløseren sørger for selve transaktionen, altså at kundens penge bliver overført til din konto.

Eksempler på indløsere: NETS og Teller.

2. Vil du modtage betaling på nettet med PayPal eller Stripe?

Problemet med NETS er, at de er dyre (og lidt kringlede) at komme i gang med. Derfor vælger mange bijobbere at starte ud med enten Paypal eller Stripe. Begge løsninger kan sættes op på ganske få minutter (ja, helt seriøst) og stiller ikke krav til, at du er CVR-registreret.

Hvis du vælger at fortsætte uden NETS, så har du kun brug for et shopping system og en aftale med PayPal eller Stripe, for at modtage online betaling. Du slipper altså for at betale abonnement til en betalingsløsning, som f.eks. Epay.

Men uanset om du vælger at indgå aftale med NETS eller bruge de amerikanske tjenester, slipper du ikke for at have et shopping cart installeret, til at håndtere alt det tekniske på din hjemmeside.

Derfor vil jeg gerne præsentere dig for de 5 bedste betalingssystemer der findes til WordPress – og give dig en kort anmeldelse af hver enkel service.

Are your r-e-a-d-y ?

De 5 betalingssystemer (AKA ‘shopping carts’)

Listen nedenfor er i uprioriteret rækkefølge. Hvis du har erfaringer med nogle af betalingssystemerne eller bruger en anden shopping cart, så skriv endelig en kommetar nedenfor. På forhånd tak.

1. Gumroad

Gumroad betalingssystemGumroad er et amerikansk tjeneste, der er særlig udviklet til at sælge digitale produkter på nettet (yeahaa!)

Ligesom de fleste af de andre betalingssystemer på denne liste, har Gumroad et WordPress plugin, som gør det rigtig nemt at komme i gang. Når du har installeret plugin’et, indsætter du bare en “shortcode” på din side eller i et blogindlæg. Når en kunde så klikker på “Køb nu” knappen, så springer der en lightbox frem, som kunden kan indtaste sine kreditkortoplysninger i.

Derefter sørger Gumroad for selve transaktionen, dvs. fremsendelsen af dit digitale produkt og overførslen af pengene.

Gumroad tryller din blog eller hjemmeside om til en simpel webshop – med et fingerknips!

*knips*

Klik for at se, hvor nemt det er at købe et digitalt produkt med Gumroad (demo)

Gumroad er lidt ligesom et kinderæg – du får nemlig både en shopping cart, betalingsløsning og en indløser i en tjeneste! (PS: Understøtter ikke rent Dankort!)

PS: Jeg har tidligere været i dialog med fyren bag Gumroad i forhold til at stå for den danske oversættelse. Desværre valgte jeg at fortsætte med en anden løsning (nr. 3 på denne liste), hvilket betød, at jeg aldrig fik oversat det til dansk. Er du frisk på at stå for oversættelsen, så skyd mig en mail, så sætter jeg dig gerne i forbindelse med fyren bag Gumroad.

2. Shopify

shopify betalingssystemShopify er en lidt mere shop-agtig løsning end Gumroad. Hvor Gumroad er perfekt for dig, der kun sælger ganske få produkter og ikke er interesserede i så mange backend-funktioner, er Shopify en mere komplet løsning. Shopify egner sig både til at sælge digitale produkter og fysiske varer. Faktisk, så kender jeg en del større shops, der er drevet af Shopify.

Modsat Gumroad koster Shopify en smule at bruge hver måned – men det er nu ikke det store (se priser her.)

Klik her for at se en video anmeldelse af Shopify (youtube video)

Shopify kræver enten, at du  1) integrerer det med Stripe/PayPal eller 2) køber en betalingsløsning (f.eks. Epay) og får en indløsningsaftale med f.eks. NETS.

3. Woocommerce

woocommerce betalingssystemDette er mit yndlings-shopping cart system. Jeg har brugt Woocommerce i 5-6 år til at sælge digitale produkter og det fungerer super godt. Ligesom Shopify er dette et omfattende system med bunkevis af backend muligheder. Men modsat Shopify er Woocommerce ganske gratis at bruge og arbejde i. Cool, ikke?

En anden fordel ved Woocommerce er, at der findes tonsvis af “extensions”. Det betyder, at du kan få Woocommerce til at gøre næsten alt:

Modtage løbende betaling, check! Udsende mails efter køb, check. Verdensfred, che… Hov, arghh!

Klik her for at se, hvordan Woocommerce fungerer i praksis (demo)

NB: Du skal ikke tage dig af, at demo webshoppen ikke ser særlig pæn ud i det ovenstående eksempel. Det er ikke altid Woocommerce, der bestemmer, hvordan din shop ser ud, men derimod dit WordPress-tema. (Klik her, hvis du vil se bunkevis af temaer, der er lavet til Woocommerce (aff. link) – søg blot efter “Woocommerce” i søgefeltet).

Woocommerce kræver ligesom Shopify, at du enten 1) integrerer det med Stripe/PayPal eller 2) tegner en betalingsløsning med f.eks. Epay eller QuickPay og får en indløsningsaftale med f.eks. NETS.

4. Easy Digital Downloads

Easy digital downloads betalingsløsningEasy Digital Downloads (EDD) er et shopping cart system, som virkelig har vundet indpas de seneste år. Jeg har ingen erfaring med dette system, men har hørt mange gode ting om det fra USA.

EDD minder på mange måder om Woocommerce og Shopify, men fokuserer udelukkende på salg af digitale produkter.

Grunden til jeg ikke har valgt at afprøve EDD er, at ingen af de danske betalingsgateways har lavet en integration til EDD, hvilket gør det umuligt at modtage det rene Dankort med NETS.

Selvom du måske ikke på nuværende tidspunkt finder det interessant at bruge NETS, så vil jeg alligevel anbefale dig at holde døren åben. Vokser din shop, så er det rart at have mulighed for at anvende NETS om et år eller to. (Shopify og Woocommerce understøttes begge af både Epay og QuickPay.)

Klik her for at se, hvordan Easy Digital Downloads fungerer i praksis (demo)

NB: Er du i tvivl, om du skal vælge EDD eller Woocommerce? Så tjek denne sammenligning ud – husk blot, at EDD ikke understøtter muligheden for at modtage det rene dankort.

EDD kræver, at du integrerer det med Stripe/PayPal.

5. Simplero

Simplero betalingssystemDet sidste betalingssystem på denne liste hedder Simplero. Systemet er dyrere end alle de andre shopping systemer til sammen, men til gengæld får du også en hel sandkasse af funktioner, bl.a. muligheden for at lave din egen medlemsside, landing pages, udsende e-mail og meget mere.

Jeg har fravalgt Simplero, da jeg foretrækker et system, hvor jeg kan customize de forskellige dele af shoppen ned til mindste detalje.

Jeg har ikke selv de store erfaringer med Simplero, men det er mit indtryk, at selve shopping systemet er rimelig “låst”, modsat f.eks. Woocommerce.

Men bare fordi det ikke er det rette system for mig, behøver det ikke være sandheden for dig.

Hvis du drømmer om at drive en e-mailliste, starte et medlemsside og sælge e-bøger, og vil du have noget, der “bare virker med det samme”, så er systemet måske det rigtige med dig. Husk blot, at prisen er relativ høj og muligheden for at tilpasse systemet til netop din side er meget begrænset.

Klik her, hvis du vil læse mere om Simplero

Simplero kræver ligesom de fleste andre shopping systemer, at du enten 1) integrerer det med Stripe eller 2) tegner en betalingsløsning med f.eks. Epay eller QuickPay og får en indløsningsaftale med f.eks. NETS.

Cool, jeg håber, du blev klogere? Spørgsmål og kommentarer er meget velkomne.

Happy-shopping-cart-installation 🙂

Venlig hilsen Tue

TJEN 10.000 KR HVER MÅNED!
Vil du vide hvordan du tjener 10.000 kr. hver måned som passiv indkomst? Så se mine 5 gratis videoer nu ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

24 kommentarer

 1. Brian Brandt 12. januar 2016 at 14:08 #

  Stripe er super enkelt og virker – men du skylder nok lige at sige, at hvis du skal bruge det, så skal din checkout være SSL krypteret.

  Hvis du spiller Stripe sammen med fx WooCommerce, skal du altså have købt et SSL certifikat til dit webhotel – og den del kan være lidt kringlet.

  Jeg bruger selv WooCommerce + Stripe på min side hvor jeg sælger WordPress for Begyndere bogen – http://wp-manual.dk.
  Husk, at du ikke kan tage imod Dankort kun med Stripe – der kommer du ikke udenom monopolet NETS.

  Svar

  • Tue Lindblad 19. januar 2016 at 19:34 #

   Hej Brian.

   Tak for feedback. Jeg var ikke klar over at SLL og Stribe rimede.

   Stripe er omkring en million gange nemmere at komme i gang med sammenlignet med NETS. Den eneste grund til jeg bruger NETS på styrketraeningsprogram.dk er fordi jeg omsætter for over 200K om året (og så bliver NETS billigere end Stripe, grundet de lavere gebyr pr. transaktion.)

   Svar

 2. Morten Elm 12. januar 2016 at 14:32 #

  Rigtig fin gennemgang 🙂

  Jeg har været igennem flere af de systemer, som du nævner, i forbindelse med salg af digitale produkter (på http://BedreFotograf.dk).

  Først kørte jeg med Simplero. Men udover det var dyrt, så var der ikke integration med MailChimp. Det vil sige salg i Simplero blev ikke hægtet op på kunden i MailChimp.

  Så prøvede jeg Shopify. Men her skulle kunden taste sin fysiske adresse i checkout – hvilket var en klar showstopper for mig (og mange kunder), når jeg nu sælger digitale produkter.

  Så nu er jeg på Easy Digital Downloads – og er rigtig glad for det. Det fungerer lige ud af boksen (sammen med bl.a. Stripe) og er nemt at sætte op.

  I øvrigt er det ikke et krav at bruge SSL sammen med Stripe (i hvert fald ikke i kombination med Easy Digital Downloads).

  At jeg så planlægger at få det alligevel meget snart, som en ekstra sikkerhed for kunden, er en anden snak…

  Svar

  • Brian Brandt 12. januar 2016 at 14:40 #

   Kommer der et Stripe popup vindue eller noget i Easy Digital Downloads (som du kender det fra fx quickpay og epay) ?

   For så er det nok derfor du ikke behøver SSL – for så bruger du Stripes SSL.

   På Woocommerce taster du kreditkortoplysninger direkte på checkout siden – ingen popup.

   Bare en tanke. Jeg har ikke prøvet at bruge Stripe i andre sammenhænge.

   Svar

   • Morten Elm 12. januar 2016 at 15:30 #

    Den kommer som en checkout-side. Altså ikke pop-up.

    Så det må være det samme som WooCommerce (som jeg ikke har prøvet).

    Svar

  • Tue Lindblad 19. januar 2016 at 19:46 #

   Mange tak.

   Gode pointer i forhold Simplero, Shopify og EDD.

   Og fedt at du deler din nye fotoside. Jeg håber den kører super godt og at denne artikel ikke vil afstedkomme for mange fiktive testordre (for at teste EDD) hehe!

   Venlig hilsen Tue

   Svar

   • Morten Elm 19. januar 2016 at 19:51 #

    Hvis bare folk tester med deres kreditkort, så må de da gerne afprøve EDD 🙂

    Svar

    • Tue Lindblad 20. januar 2016 at 8:24 #

     Haha.. Opfordring hermed givet videre.

     Jeg er i øvrigt ikke i tvivl om, at det er et super skarpt fotokursus du har fået bikset sammen, så hvis nogle af læserne brænder for at lære at tage gode billeder, så kig endelig nærmere på Mortens fotokursus (http://BedreFotograf.dk)

     Svar

 3. Lennart Falk 12. januar 2016 at 16:45 #

  Hey Tue.

  Hvis jeg vil have muligheden for en medlemsside på mit website med løbende abonnementsbetaling hver måned, kan Woocommerce så klare det? Eller SKAL man have Simplero?
  Eller har jeg bare misforstået det og det intet har at gøre med hvilken indløser eller betalingssystem man vælger og man kan opsætte det på sin side alligevel?

  Mvh Lennart

  Svar

  • Tue Lindblad 19. januar 2016 at 19:59 #

   Hej Lennart.

   Godt spørgsmål.

   De fleste betalingssystemer undersøtter recurring-payment, og det samme gælder indløserne.

   Hvis du vil modtage recurring-payment med Woocommerce, kræver det et plugin, som f.eks. “Woocommerce Subscription”.

   Det er ligeledes super nemt at modtage recurring-payment med Stripe. Det er lidt mere bøvlet med NETS, men bestemt ikke umuligt. Håber det gav mening? Vh. Tue

   Svar

 4. søren 12. januar 2016 at 19:44 #

  Savner en gratis guide video/tekst til opsætning af paypal med gratis shoppingcard til digital online produkt.

  Ser ud til ingen kan hjælpe med dette?

  Svar

  • Tue Lindblad 20. januar 2016 at 8:26 #

   Hej Søren.

   Tak for din kommentar. Der er flere der har efterspurgt en sådan vide, så måske jeg bør skyde en sådan video. Jeg ligger desværre ned med arbejdet pt, så tør ikke give en deadline.

   Hvis andre kan hjælpe, så smid endelig en kommentar – Tue

   Svar

 5. Mads Eberhardt 13. januar 2016 at 19:31 #

  Rigtig god guide, Tue.

  Evt. kan man også benytte sig af Clearhaus som indløser. Har ikke selv erfaring med dem, men jeg har kun hørt godt om dem, og det virker som et rigtigt godt alternativ til Nets – selvom man ikke kan tage imod det rene dankort.

  Og når vi snakker om Nets, så virker det som om, at de er ved at bløde lidt op, så oprettelsen bliver mindre besværlig og sikkerheden bliver forbedret – bla. med 3D Secure 🙂

  Svar

  • Tue Lindblad 20. januar 2016 at 8:40 #

   Hej Mads og tak for din kommentar.

   Jeg kender ikke Clearhouse, så der kan jeg ikke være behjælpelig. Måske andre har erfaringer med dem?

   Det er efterhånden en del år siden jeg oprettede mig som kunde hos NETS, og dengang var det utrolig bøvlet at komme i gang. Derfor lyder det rigtig fint, at de arbejde på at gøre det nemmere (og mere brugervenligt.)

   Vedr. sikkerheden hos NETS, så mener jeg at den altid har været ganske fin. Jeg er ikke fan af 3D-Secure, da jeg mener den ekstra vertifikation vil have en negativ indvirkning på konverteringen. Men det bliver spændende at se hvordan DK tager imod det nye sikkerhedstrin. Befolkningen har jo tilsyneladende accepteret NEM-ID (hvilket er endnu mere vanvittigt) så måske 3D-Secure også bliver et “hit”?! 😉

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 6. Timm Højbjerg Jakobsen 14. januar 2016 at 20:16 #

  Hej Tue og alle jer andre 🙂

  Jeg sidder som webmaster hos studenterrevyen.dk og vi har før talt om har vores egen betalingssystemer til billet salg og betaling af kontingent.

  Hvilket system vil i anbefalde til billetsalg til og betaling af kontingent. ?

  Argumenter stort set altid været at den del af NETS er fordyret og del af vores ælder målgruppe med stor sandsynlighed ikke er tryk ved Stripe/PayPal – hvad kan jeg bruge af argumenter for at bruge disse?

  Det skal siges at vi på nuværende bruger billetto.dk og ønsker en anden udbyder eller at vi står for det hele selv

  Hilsen
  Timm H. Jakobsen
  Webmaster – Studenterrevyen

  Svar

  • Tue Lindblad 20. januar 2016 at 8:34 #

   Hej Timm og tak for din kommetar.

   Jeg har desværre ikke den store erfaring med salg af billeter, så tag min komentar med et gran salt.

   Opkrævning af kontigent fungerer i princippet på samme måde som salg af et subscription abbonement. Til dette ville jeg anvende Woocommerce og evt. Stripe. Bemærk dog, at du er nødsaget til at købe følgende plugins: “Woocommerce Subscription” og evt. “Woocommerce Memebership”.

   Der er flere fordele ved eksempelvis Stripe vs. NETS, når vi tager recurring-payment. Stripe er meget nemmere at komme i gang med, idet NETS kræver en masse formalia, herunder bankgaranti etc.

   Derudover er Stripe billigere at starte ud med, især hvis du forventer at omsætte for mindre end 200K det første år. Bemærk dog, at du ikke kan modtage rent Dankort (dvs. uden Visa-delen) hvis du du bruger Stripe (eller Paypal.)

   Håber det gav svar på dine spørgsmål, og held og lykke med revy-siden 🙂 – Tue

   Svar

   • Timm Højbjerg Jakobsen 21. januar 2016 at 13:23 #

    Hej Tue

    Tak for svaret 🙂

    Jeg faldt over http://www.yourpay.io (og nej det gjorde ikke ondt)

    Tjek dem ud, det ser ud til de er billiger end paypal og stripe. “Her udover kan man modtage betalinger direkte på siden uden at leder dem over til at logge ind på paypal/stripe” – Siger yourpay

    Det lyder rigtig godt 🙂

    Hilsen
    Timm

    Svar

 7. Joaquim Marques Nielsen 21. januar 2016 at 13:54 #

  Hej Tue

  Fantastisk godt indlæg synes jeg. Thumbs up! Du nævner, at du har været i kontakt med fyren bag Gumroad i forbindelse med en dansk oversættelse. Det kunne jeg godt være frisk på 🙂 Er det stadig relevant tror du?

  KH

  Svar

  • Tue Lindblad 8. marts 2016 at 12:22 #

   Hej Joaquim.

   Fedt. Du skal have fat i “Steve” (meget hjælpsom fyr) – support@gumroad.com

   Flere har henvendt sig, så jeg tør ikke sige om det stadig er relevant, men giv det endelig et skud.

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 8. Sofia Lykkens 16. februar 2016 at 22:43 #

  Hej Tue og i andre 🙂

  Rigtig god gennemgang Tue – den er overskuelig og letforståelig – tak for det.

  Jeg vil lige dele min erfaring med Simplero – bare sådan fordi du jo selv skriver, at det ikke er den store erfaring, du har.

  Jeg har brugt Simplero i flere år, og er super glad for det.

  Simplero koster jeps! Men det kan også det hele, når vi snakker salg af online produkter (og mine foredragspladser og min workshoppladser og minne webinarpladser – og tja stort set alt i min forretning 😉 ).

  Jeg kan ikke customize selve ordreformen (der hvor de indtaster kortoplysninger og trykker “Betal”, men alt andet foregår jo oftest på min egen hjemmeside, så der kan jeg jo customize, alt hvad jeg orker.

  For mig er det guld værd, at det er lettilgængeligt, at det indeholder alle muligheder, og at supporten er i top. Det er guld værd for mig selv, og det er guld værd for mig, når jeg hjælper andre igang med Simplero i mit arbejde som virtuel supervisor.

  Så Tue hvis du er mere nysgerrig på Simplero, så lad mig høre – jeg svarer gerne på yderligere (og nej jeg får ikke betaling for anbefalingen 😉 )

  Svar

  • Tue Lindblad 8. marts 2016 at 13:14 #

   Hej Sofia.

   Godt at høre, at Simplero virker for dig. Jeg kender rigtig mange som bruger Simplero og som er glade for det. Af frygt for at træde nogle over tæerne, så synes jeg især det er kvinder der er superbrugere af Simplero. Måske tager jeg fejl?

   Fleksibilitet betyder flere ting for mig, udover at kunne designe købsflowet, men du har nok ret i at det mest kan lade sig gøre alligevel.

   Tak fordi du delte din mening 🙂 – Tue

   Svar

   • Sofia Lykkens 8. marts 2016 at 19:47 #

    Jeg er bestemt ikke uenig – der er langt flere kvindelige superbrugere til Simplero end mænd.
    Hvorfor mon?
    Tja jeg tænker, at det er så enkelt, at selv mange teknik-forskrækkede kvinder kan springe på – og dermed blive rigtigt gode til det. (Og hov, der kom jeg nok til at træde en eller to over tæerne – men det tager jeg med 😉 )

    Svar

 9. Thomas Bugge 17. februar 2016 at 12:10 #

  Hej Hej, super side. Jeg tænkte på, om man i starten ikke kan nøjes med bankoverførsel og mobil pay ? Alle mobil payer jo efterhånden alt.
  Vh
  Thomas

  Svar

 10. Anja K. Vilgaard 14. juli 2018 at 20:32 #

  Hej

  Jeg er lidt nysgerrig. Jeg har tidligere brugt PayPal til internationale betalinger i min lille virksomhed. Men de tager ret meget i gebyr – $130 når jeg modtager $2.500 fra eksempelvis Australien!

  Nu er jeg på udkig efter et alternativ – der samtidig skal gøre det let og trygt for min udenlandske kunde. Klik og køb. Og samtidig også give mig den nødvendige dokumentation til skat.

  Hvordan ser det ud med de for eksempel WooCommerse, Gumroad eller Stripe?

  Og hvad ville du/I anbefale for en mindre virksomhed, der måske handler med udlandet for cirka 140.000 kr. om året?

  Mvh. Anja

  Svar

Skriv et svar

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og lær at lave din egen
passive indkomstkilde