De 3 vigtigste ting jeg har lært af Martin Thorborg (nr. 3 bruger jeg på min forside)

Martin Thorborg

Du kender sikkert Martin Thorborg?

Jo, du kender ham godt – ham der har boet i USA og taler så højt hele tiden?

Præcis, fyren der startede Jubii og Amino!

Selvom jeg bijobbede med online marketing før jeg lærte Martin Thorborg at “kende” online, så føler jeg alligevel, at han var min første online læremester. Gennem hans videoer lærte jeg så utrolig meget (ligesom dig?), som jeg implementerede i min webshop, der solgte fitnessudstyr. (Lukket nu, ikke Martins skyld)

I denne artikel vil jeg dele de 3 ting, som Martin lærte mig online, som har haft aller størst betydning for mit iværksætterliv.

Måske du kan bruge dem, når du laver din online forretning?

1# Dit indhold skal være gratis, hvis du vil tjene penge!

Forklaring følger!

Ser du, da Martin Thorborg begyndte at lave sine videoer (på Thorborg.tv) var jeg ret overrasket over, at han gjorde det ganske gratis. Han spyttede videoer ud til højre og venstre og lavede podcasts og nyhedsbreve. Det hele af utrolig høj værdi og 100% gratis!

Men hvorfor gøre det gratis?

Lad mig besvare dette fremragende spørgsmål med en psykologiundersøgelse fra Amerika. Her blev en gruppe personer bedt om at deltage i en markedsundersøgelse af et bestemt produkt. Hver gang blev to personer parret i et lokale og bedt om at besvare nogle spørgsmål om produktet.

Den ene person var en helt almindelig gut (som dig eller mig), mens den anden “testperson” var professionel skuespiller hyret af folkene bag markedsundersøgelsen.

Målet med undersøgelsen var nemlig ikke at teste et produkt (som deltagerne ellers fik af vide), men at aflæse deltagerens reaktion på gratis konceptet!

I halvdelen af forsøgene deltog skuespilleren på lige fod med den uvidende deltager. De talte lidt om produktet og svarede på en række spørgsmål. Efter de var færdige med markedsundersøgelsen rettede skuespilleren henvendelse til den anden deltager, og spurgte ham om han ikke kunne tænke sig at købe et par lodsedler til et eller andet lotteri.

Ikke særlig mange købte en lodseddel!

Den anden halvdel af forsøgene foregik på samme måde, med det lille twist, at skuespilleren kort før undersøgelsens start havde købt 2 colaer i en automat. Han nappede den ene selv og gav den anden til deltageren – og han nægtede at tage imod betaling.

Da markedsundersøgelsen var færdig, rettede han igen henvendelse til den udvidende deltager, med henblik på at sælge et par lodsedler.

Utrolig mange personer valgte nu at købe!

Moralen ved denne historie er, at hvis du giver noget gratis til en persongruppe, så vil de stå tilbage med følelsen af, at de skylder dig noget. Det var det Martin lærte mig ved at fodre mig med gratis videoer og kvalitetsindhold.

Lige siden jeg begyndte at se Martins videoer, har jeg fundet på ufattelig mange måder at betale ham tilbage på. Jeg har f.eks. henvist flere vognlæs af brugere til Amino (iværksætterforum), købt et Amino plus medlemskab og endda overtalt et familiemedlem til at købe et licens til hans antivirus virksomhed, SPAMfighter!

Hvorfor? Alt sammen fordi jeg føler, at jeg skylder Martin noget (Se, jeg tiltaler ham med fornavn, som om jeg kender ham. Creepy ikke?)

Måske du kan bruge denne historie til noget, når du skal til at lave dit eget digitale produkt?

#2 Folk elsker DIG!

Den anden ting jeg lærte af Martin Thorborg var at være mig selv?

Øhh.. Nu rabler det for dig, Tue!

Okay, lad mig forklare. Når man begynder at blogge og skrive artikler online, laver de fleste om på sig selv for at fremstå klogere og mere professionelle. De begynder at skrive mere korrekt og glemmer deres egen personlighed i skriveprocessen.

Martin fik virkelig mine øjne op for, at læseren ikke er interesseret i at kommunikere med en maskine (ala denne tossede robot), de vil interagere med et rigtigt levende menneske. De vil se DIG i det du skriver!

Vi har alle nogle ting med i bagagen som gør os unikke. Det gælder om at bruge disse ting, i stedet for at undertrykke dem. Martin fik altid at vide, at han talte højt og fyldte meget i klasselokalet da han gik i folkeskole (fortæller han i sine videoer). Det var først da Martin omsatte denne energi og fandenivoldskhed, at han skilte sig ud i flokken og blev succesfuld (måske en smule simplificeret, men du forstår nok pointen)

Ligesom Martin, så har jeg også nogle ting, som jeg blev ”drillet” med i skolegården. Jeg elsker at mikse lidt fis og ballade ind i mit arbejde, så alle går glade og smilende rundt. Det er ikke for at være useriøs eller fordi jeg har svært ved at koncentrere mig (tværtimod), men det gør mig glad. Det var først da jeg lod denne side skinne igennem i mine blogindlæg og videoer, at folk begyndte at ”connecte” med mig. De kunne se MIG i mine indlæg, hvilket gjorde en kæmpe forskel.

Jeg er sikker på, at du også har nogle sjove eller skøre sider, som du kan vende til noget positivt?

Og husk at bruge denne personlige side, når du laver dit eget digitale produkt. Afslutningsvis, så prøv at stille dig dette spørgsmål: Hvem vil du helst lære af om brugen af et digitalkamera. En fyr der har boet ude på savannen i Afrika og filmet tigere og elefanter i 15 år, eller en universitetsprofessor der underviser i visuel perception og digital manipulation (forelæsningsstyle)?

3# Et lille trick til at øge troværdigheden af din hjemmeside og dit brand

Amino plusDet her værdifulde trick lærte jeg af Martin Thorborg i dette podcast.

Hvis du hopper til min forside på Onlinebijobber, så vil du se et lille “Amino plus” logo placeret centralt på forsiden. (Hvis ikke, så skyldes det at jeg splittester!) Hvorfor det?

Tanken bag dette Amino plus logo er, at mit brand er forholdsvis ukendt og min side får relativt få besøgende hver dag (hej mor!)

Amino er derimod et ret kendt brand, som automatisk udløser en følelse af troværdighed og genkendelse hos mange danske iværksættere.

Tanken er så, at ved at sætte et Amino plus logo (som alle jo kan købe) på min forside, så skaber jeg et link mellem Onlinebijobber og det kendte brand, Amino. Håbet er, at en lille smule juice vil flyde fra Aminos store bære over i mit lille bære. Eller med andre ord – Aminos troværdighed vil smitte en lille smule af på Onlinebijobber!

Det lyder måske banalt – men det virker. Det er også grunden til, at alle de store webshops plastrer sig ind i logoer fra Visa, Mastercard, Trustpilot, E-handelsmærket, DR1 og TV2 Fri (bare for sjov) og hvad de nu hedder allesammen.

Hvis du vil vide mere om denne strategi, så lyt endelig til Martins podcast om emnet!

Det var et nostalgisk tilbageblik på tre af de mest værdifulde ting jeg lærte af Martin Thorborg!

Hvis du vil læse mere om Martin, så kan du enten gå til hans videoblog (eller vlog som de unge kalder det) eller besøge det fremragende iværksætter forum, Amino, som Martin grundlagde tilbage i 2005.

Du er også meget velkommen til at besøge min profil på Amino. Hvis du ligger vejen fordi, så “bliv venner med mig” på Amino. Tak fordi du er fantastisk! Vi tales ved 🙂

 

TJEN 10.000 KR HVER MÅNED!
Vil du vide hvordan du tjener 10.000 kr. hver måned som passiv indkomst? Så se mine 5 gratis videoer nu ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

6 kommentarer

 1. Mads Grønlund 17. marts 2014 at 22:26 #

  Hej Tue 🙂

  Spændende indlæg. Jeg må nok også indrømme, at jeg har fået kastet et par brugbare ting eller en million i hovedet af Martin gennem alle hans videoer og podcasts.

  Jeg kan især godt lide tanken i punkt #2 – det er også noget, der tog mig noget tid at erkende det acceptable (og nødvendige af).

  Punkt #1 er også interessant – Har du nogen idé om, hvad den undersøgelse, du henviser til, hedder? Kunne være spændende at læse mere om den.

  God vind! 🙂

  Mads

  Svar

  • Tue Lindblad 18. marts 2014 at 16:43 #

   Hej Mads,

   Tak for din kommentar. Og helt enig – Martin har dælme haft stor indflydelse på mit liv.

   Jeg tror faktisk at punkt #2 er det vigtigste jeg nogensinde har lært indenfor online marketing.

   Jeg kan faktisk ikke huskede hvad undersøgelsen hedder – jeg undersøger og vender retur.

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 2. Michael Pedersen 17. marts 2014 at 23:11 #

  Ja, Martin Thorborgs mange videoer er en guldgrube for enhver selvstændig. Først og fremmest ser jeg dem fordi, han bare kan få en til at fokusere på de relevante ting, men også fordi hans form(intet smart lydstudie etc) er så lige til.
  Indhold frem for form. For et par dage siden lagde han ud, hvordan han forbereder sig til sine foredrag. Et af hans pkt’er var “Undgå at jeg er på lige før en der er kedelig”- :o)

  Svar

  • Tue Lindblad 18. marts 2014 at 16:47 #

   Hej Michael og tak for kommentaren.

   Haha, ja, det er lige Martin. Det er rart at møde en der siger tingene ligeud.

   Vi tales ved (på Amino?)

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 3. Marcus Klausen 18. marts 2014 at 13:09 #

  Lækker post!

  Ærgeligt jeg ikke kan like den vha. en facebook like knap eller lign. 🙁

  Bare et lille heads-up hehe 😀

  Svar

  • Tue Lindblad 18. marts 2014 at 16:49 #

   Hej Marcus og tak for tippet.

   Ja har fixet den. Jeg tabte nok nogle likes på dette, men jeg blev far i forgårs, hvilket fjernede fokus en smule (eller..)

   Spændende side du linker til, hvad er planen?

   Venlig hilsen Tue

   Svar

Skriv et svar

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og lær at lave din egen
passive indkomstkilde