3 måder at finde et (bestseller) emne til dit første digitale produkt

Vælg et emne til en ebog

Vil du lave et digitalt produkt og generere passiv indkomst måned efter måned?

Hvis ja, så har du sikkert brugt en del tid på at finde ud af, hvad dit første digitale produkt skal handle om?

Det er ikke nogen nem opgave at finde et “Bestseller” emne til sit infoproduktGod ide.

 • Hvad skal det handle om?
 • Hvordan skal vinklen være?
 • … og vil produktet overhoved sælge?

ARGH!

Jeg kæmpede selv med dette problem i starten.

Derfor har jeg brugt en del tid på at udvikle en metode, der hjælper mig med at finde en masse gode emner til mine nye produkter. Så hvis du gerne vil tjene penge online, så er det her et godt sted at starte.

Men artiklen er ikke kun for dig der vil sælge digitale produkter. Jeg bruger også metoden til at finde på ideer til nye blogindlæg eller endda niche-hjemmesider

Nedenfor kan du se tre måder, hvorpå du kan finde et bestseller-emne til din nye ebog, online kursus, medlemsside, blogindlæg, niche-hjemmeside eller app.

Let’s go, MAN!

Nr. 1 Buzzsumo

Buzzsumo.com er et gratis onlinetool, der har samlet alle de bedste blogindlæg, infografikker og videoer på nettet – og prioriteret dem efter antal sociale delinger.

BuzzsumoDet er genialt for os, der tjener penge online ved at udgive “content” på nettet, fordi det giver os en idé om, hvad folk kan lide. Jeg bruger primært toolet til at finde emner til nye blogindlæg, men på det seneste er jeg også begyndt at bruge det til at finde emner til nye digitale produkter.

Sådan bruger jeg Buzzsumo:

Start med at gå til Buzzsumo og opret en gratis konto (på den måde kan du lave flere gratis søgninger).

Søg derefter på følgende søgeord:

 • “Step by Step guide”
 • “The Complete guide”
 • “How to make”
 • “DIY” (forkortelse for: Do It Yourself)

Hvis du allerede har fundet en niche, som du gerne vil satse på, så tilføj din niche til søgningen. For eksempel:

 • “Step by step guide +dog training”

Eller indsæt navnet på en populær hjemmeside i din niche, for at se hvilke af deres artikler der har fået flest delinger:

 • “Socialmediaexaminer”

Her er to emner til et digitalt produkt jeg fandt på under to minutter:

 • How to Build a Personal Brand (and Why You Need One) – 12.462 delinger
 • A Beginner’s Guide to Your DSLR Camera: How to Get out of Auto Mode and Start Taking Better Photos! – 4.330 delinger

Vil du have flere bestseller-ideer til dit nye produkt?

⇓ Download en komplet liste med 30 kick-ass ideer (10 fra hver tjeneste)

Nr. 2 Udemy

På Udemy.com kan du købe onlinekurser indenfor stort set alle nicher. Det er selvfølgelig fedt nok, hvis du skal lære din hundehvalp nye tricks, men jeg bruger det til at få ideer til nye digitale produkter.

make-up

Ovenfor kan du se et par eksempler på bl.a. et onlinekursus om Photoshop (har solgt for 1/4 million kr.) og et onlinekursus om make-up (god ide!).

Sådan bruger jeg Udemy: 

Start med at gå til Udemy.com/courses.

Her bliver du præsenteret for i alt 15 kategorier – alt fra musik til personlig udvikling. Vælg en kategori (og under-kategori) du ved noget om, eller surf lidt rundt og bliv inspireret. Jeg har i dette eksempel valgt “Lifestyle” og “Beauty and Makeup” (for det ved jeg hammer meget om).

Gå derefter op i højre hjørne og vælg “Popularity” i “Sort”-menuen.

Du har nu adgang til en guldgrube af informationer (for en digital-produkt-nørd som mig, så er det her bedre end at pakke julegaver op … Nææ, sokker!).

Resultaterne giver dig en fantastisk idé om, 1) hvilke produkter der sælger i din niche og 2) hvordan du skal skrue din overskrift sammen. But there is more … Prøv at klikke på denne godbid: Makeup and Beauty: Beginning Eye Makeup (uhh … I love it!) Hvis du scroller lidt ned ad siden, så kan du se præcis, hvad kurset indeholder – kapitel for kapitel. Og du kan endda se nogle af videoerne gratis.

Udemy indholdsfortegnelse Noget af det svære ved at lave en ebog eller ekursus er den grundlæggende struktur (jeg taler af bitter erfaring!). Hvis du skeler lidt til Udemys kurser, så er hjælpen overraskende tæt på!

Her er to emner til et digitalt produkt jeg fandt på under to minutter:

Vil du have flere bestseller-ideer til dit nye produkt?

⇓ Download en komplet liste med 30 kick-ass ideer (10 fra hver tjeneste)

Nr. 3 Amazon Kindle bookstore

Du kender sikkert Amazon Kindle bookstore, men har du nogensinde tænkt over, hvor meget værdifuld information denne side indeholder?

Det fede ved netop Amazon Kindle bookstore er, at du kan se, om de enkelte ebøger overhovedet sælger. Nedenfor kan du læse hvordan!

Sådan bruger jeg Amazon Kindle bookstore:

Start med at gå til Kindle bookstore.

Foretag derefter en søgning i søgefeltet – f.eks. “Stock investing” (aktiehandel).

amazon kindle bookstore

Når du kigger på listen over ebøger, skal du kigge efter, hvor mange ebøger der sælges på daglig basis.

Dette gør du ved at klikke på ebogen (f.eks “Invest Like a Pro“) og scrolle ned til afsnittet “Product Details”. Kig efter feltet: “Amazon Best Sellers Rank”:

Best seller rank ideer

Dette felt fortæller dig nemlig, hvor godt denne ebog sælger. Test har vist, at hvis tallet er under #150.000 så sælger ebogen regelmæssigt! (Ovenstående eksempel har en score på 4,241 og er altså en “bestseller” titel på Amazon)

Okay, men hvad kan jeg bruge dette tal til i Danmark?

Selvfølgelig kan du ikke overføre tallet direkte til det danske marked. Men alligevel er tallet vigtigt, da det giver dig en idé om, hvor stort markedet er i USA.

Er der ingen ebøger i Kindle bookstore, der har en rank på mere end #150.000, så vil ebogen sandsynligvis heller ikke sælge noget i Danmark. (Hold dig væk!)

Hvis der derimod er flere ebøger med en score på under #150.000 – og måske et par titler der ligger i top #2-3.000 – så er der noget der indikerer, at bogen har et marked … også i lille Danmark.

Amazon er også et perfekt værktøj til at finde på en vinkel (og titel) til din nye bog. Tager vi igen udgangspunkt i “Aktiehandel”, så handler den bedst sælgende ebog om “aktiehandel for nybegyndere”.

Denne info fortæller dig, at den bedst sælgende ebog i hele verden indenfor aktiehandel handler om ‘nybegyndere og aktiehandel’. Så ville det nok være lidt halvdumt at starte med at skrive en ebog om “Aktiehandel for erfarne”!

PRO TIP1: Når du ser ebøger fra store brands som “… for Dummies” – eller herhjemme “Politikens forlag” – så skal du altid være lidt på vagt. Deres salgstal er ikke altid et udtryk for markedsstørrelse, men nærmere forlagets markedsføringsbudget.

PRO TIP2: Hvis du er helt blank for ideer, så prøv at skrive “How to” eller “Guide to” i søgefunktionen.

Her er to emner til et digitalt produkt jeg fandt på under to minutter:

 • How to Meditate: A Practical Guide to Making Friends with Your Mind (rank #7.651)
 • How To Find A Job: When There Are No Jobs (rank #27.475)

Vil du have flere bestseller-ideer til dit nye produkt?

⇓ Download en komplet liste med 30 kick-ass ideer (10 fra hver tjeneste) 

Okay, det var så 3 metoder jeg bruger til at finde nye emner til mine ebøger. Men som jeg nævnte i indledningen, så kan disse metoder også sagtens anvendes til at finde idéer til nye blogindlæg … eller endda affiliate sider.

Jeg håber, du er klar til at prøve dem af, og at de vil hjælpe dig med at finde et emne til din nye ebog eller onlinekursus.

3 steder mere jeg bruger til at finde lukrative emner (heraf 2 danske)

Jeg bruger et par timer hver uge på at sufte lidt rundt på Buzzsumo, Amazon Kindle bookstore og Udemy for at lede efter nye spændende idéer og trends.

ideerMen jeg har faktisk 3 steder mere, som jeg bruger, når jeg har svært ved at få en idé. Jeg har ikke skrevet om dem i dette indlæg, da jeg er bange for content-overload.

Min erfaring er, at hvis man giver alt for meget information i et langt blogindlæg, så drukner læserne og får aldrig taget action. (Måske tager jeg fejl?).

I stedet har jeg skrevet, hvordan jeg bruger hver af de nye tjenester i bunden af den komplette liste med 30 idéer. Så hvis du kunne lide denne guide, så vil jeg kraftigt anbefale dig at hente listen med gode idéer ASAP.

⇓ Klik her for at at hente den komplette liste med gode ideer og yderligere 3 steder jeg bruger til at finde lukrative emner

Tak fordi du læste med. Venlig hilsen Tue

TJEN 10.000 KR HVER MÅNED!
Vil du vide hvordan du tjener 10.000 kr. hver måned som passiv indkomst? Så se mine 5 gratis videoer nu ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

7 kommentarer

 1. mathias 28. april 2015 at 19:38 #

  Når du finder en ny ting at skrive om, hvordan finder du så informationer om emnet så du kan lave en e-bog hvor informationen er rigtig og at den kan bruges til noget

  Svar

  • Tue Lindblad 28. april 2015 at 21:02 #

   Hej Mathias,

   Tja, jeg skriver altid om emner jeg interesserer mig for, så det giver lidt sig selv. Jeg sigter efter at finde et problem og løse det for brugeren.

   Hvis jeg mangler noget information til mig produkt, så google jeg løs eller besøger biblioteket 🙂

   Venlig hilsen Tue

   Svar

 2. Birgit 28. april 2015 at 19:56 #

  Hej Tue.
  Tak for alle dine super gode råd, og din store gavmildhed.
  Vh. Birgit

  Svar

  • Tue Lindblad 28. april 2015 at 21:22 #

   Hej Birgit,

   Sikke en dejlig kommentar. Tusinde tak – Tue

   Svar

 3. Kristoffer 28. april 2015 at 20:34 #

  Hej Tue.

  Rigtig godt indlæg og spændende læsning endnu engang!

  Forresten, har du fået min mail?

  Mvh. Kristoffer

  Svar

  • Tue Lindblad 28. april 2015 at 21:26 #

   Hej Kristoffer,

   Tusinde tak. Jeg er blevet bombarderet af mail de sidste par uger (hvilket er fantastisk), men det betyder desværre at svartiden godt kan være ubehøvlet lang.

   Jeg skynder mig – promise 🙂 – Tue

   Svar

 4. Cecilie Madsen 15. oktober 2015 at 12:39 #

  Tak for en god artikel med nogle meget brugbare råd! 🙂

  Svar

Skriv et svar

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og lær at lave din egen
passive indkomstkilde